https://www.kabel-mania.nl/skin/frontend/default/imania/images/logo.png

Winkelwagen:

0 item(s)

Scart naar HDMI

Om het analoge signaal van een apparaat naar een TV om te zetten van scart naar HDMI is een omvormer nodig. Met een omvormer kunnen wat oudere, analoge apparaten toch contact maken met je nieuwe digitale TV, die vaak geen scart aansluiting heeft. Een omvormer is dan nodig om het signaal door te geven van scart naar HDMI, zodat je je apparaten kunt blijven gebruiken. Waarschijnlijk zal in de toekomst bij steeds meer TV’s de scart aansluiting ontbreken, omdat ze steeds meer digitaal werken. Op dit moment hebben de meeste mensen thuis zowel digitale als analoge apparaten, en moet het signaal van scart naar HDMI worden omgezet om de apparaten met elkaar te verbinden.

Omvormer voor scart naar HDMI

In plaats van alle apparaten te vervangen door de nieuwe, digitale versie ervan kan een omvormer die het signaal omzet van scart naar HDMI uitkomst bieden. Het analoge signaal wordt binnenin de omvormer omgezet naar een digitaal signaal, dat wordt geaccepteerd door je digitale TV. Met deze kleine omweg kunnen alle apparaten toch nog contact maken met elkaar via scart naar HDMI. In onze webshop vind je tal van omvormers die geschikt zijn voor je nieuwe digitale TV! Afhankelijk van het merk en type van je TVkan je via een scart adapter het signaal omzetten van scart naar HDMI, of moet je gebruik maken van een omvormer. Met een omvormer is het niet nodig dat je TV een (aangepaste) scart aansluiting heeft. Ook een volledig digitale TV kan zo worden aangesloten op analoge apparaten, doordat scart naar HDMI wordt omgezet in de omvormer. Het signaal van de DVD-speler of spelcomputer komt dan binnen als een digitaal signaal, en de kwaliteit van het beeld blijft gelijk!

Gebruik al je apparaten

Om bijvoorbeeld een oudere PlayStation te gebruiken op je digitale TV moet het signaal van scart naar HDMI worden omgezet. Het is logisch dat niet iedereen na de aanschaf van een nieuwe, digitale TV ook alle apparatuur vernieuwt naar de digitale versie. Een omvormer of adapter kan uitkomst bieden door scart naar HDMI om te zetten. De scart adapters zijn ontworpen om te passen bij de hedendaagse digitale TV’s en het signaal van scart naar HDMI om te zetten op een efficiënte manier. De originele scart aansluiting was erg groot, en daarom onhandig voor de dunne TV’s van nu. Een scart adapter zet scart naar HDMI om, maar neemt veel minder ruimte in. Hierdoor kan een TV nog gewoon aan de muur hangen met de adapter. Met een omvormer is dit probleem helemaal verleden tijd, omdat het signaal van scart naar HDMI wordt omgezet. De TV aansluiting is dan gewoon digitaal en klein.

Koop je scart naar HDMI omvormer bij Kabel-Mania!