De wearable Kabel-Mania wereld staat hier vandaag centraal.

Als jij 10 jaar terug aan iemand had gevraagd hoe deze persoon zou denken over hoe de persoonlijke technologie er in 2020 uit zou zien, dan had je waarschijnlijk een heel verkeerd antwoord gekregen.

Tien jaar geleden kon bijna niemand voorspellen dat meer dan een miljoen mensen een horloge zouden kopen dat niet alleen de tijd aangeeft, maar alsook al jouw sms berichten leest, het weer controleert en ook nog eens je fitness trainingen bijhoudt. Maar dat is precies wat er gebeurde!

De wearable technologie heeft de fitnessgemeenschap stormenderhand veroverd met de komst van apparaten die fitness, prestaties, hartslag en nog veel meer bijhouden. De flexibiliteit van deze apparaten stelt gebruikers evenzo steeds meer in staat om even hun smartphone aan de kant te leggen, zonder af te stappen hoeven stappen van de sociale connectie met andere personen in hun leven.

Maar wearables zijn er natuurlijk niet alleen voor consumenten die hun conditie willen bijhouden. Over de gehele wereld is er tevens een sterke toename van wearables op de werkplek.

Wereldwijd gebruikt 79% van de Europese werknemers al wearables en wil 70% van de Amerikaanse werknemers wearables op het werk gebruiken.

De voordelen van wearables op de werkvloer

De cijfers liegen niet. Daarom rusten steeds meer bedrijven hun personeel uit met wearable gadgets. Hier zijn 3 belangrijke voordelen van het op de werkplek gebruiken van wearables:

  • Verhoogde tevredenheid en prestaties - 76 procent van de bedrijven rapporteert verbeterde bedrijfsprestaties. Door activiteiten en processen te stroomlijnen, melden werknemers die wearables gebruiken een toename van de arbeidstevredenheid met 3,5%.
  • Toegang tot realtime gegevens - Monitoring van de biodata van het personeel, zoals een verhoogde bloeddruk, kan managers helpen op het juiste moment te assisteren om zo de klantervaring te verbeteren en de stress van het personeel te verlichten. Toegang tot realtime gegevens kan managers helpen idem dito problemen te verminderen en risico’ s te minimaliseren
  • Verbeterde efficiëntie - Werknemers zijn 8,5% productiever bij het gebruik van wearables dan hun ‘ kale’ collega’ s. Wearables kan een brug zijn tussen de oude vertrouwde wereld en een frisse nieuwe toekomst

En de wearable toekomst?

Vooruitgang in materiaalfabricage voor flexibele elektronica in combinatie met de beschikbaarheid van kleinere stroomvoorzieningen die in een oogwenk kunnen opstarten, vermindert nu al flink de omvang van wearables.

Combineer deze in de nabije toekomst nog veel meer met een verbeterde IoT (Internet of Things), een verbondenheid voor snelle gegevensuitwisseling, en dit alles kan al die wearables nog veel flotter en nauwkeuriger al jouw persoonlijke veiligheid, comfort en informatie binnen handbereik brengen.

En of dit nou om jouw pols, elders op je lichaam of zelfs aan de halsband van jouw hond is, Kabel-Mania zal jou altijd proberen zo rap mogelijk al deze interessante nieuwe wearable technologie bij jou thuis te brengen!

De wearable toekomst van vandaag begint nu al bij Kabel-Mania.

wearable