Kijk eens door een andere bril zeggen ze wel eens. Een andere bril, net als een andere manier van denken, kan jou namelijk een heel nieuwe focus aanbieden. En juist daarom biedt Kabel-Mania heel bijzondere brillen aan!

Zo’n speciale bril van Kabel-Mania werkt namelijk als een soort loep. Het is een eenvoudig, klein vergrotingsapparaat dat prettig vanop jouw neus gebruikt kan worden om kleine details van dichterbij te bekijken.

Bril als vergrootglas

Die behoorlijk vergrotende bril kan in flink wat unieke werktakken gebruikt worden, maar is met name geschikt voor de juwelenhandel, horlogemakers, fotografie, drukwerk, tandheelkunde, onderwijs en oogheelkunde.

Een bril met ingebouwd vergrootglas kan eveneens prima worden toegepast in de wetenschap en biowetenschappen, zoals geologie en biologie.

Amateur naturalisten vinden een handlens of een vergroot bril ook een reuze handig hulpmiddel bij het bekijken of identificeren van soorten. Ze worden tevens gebruikt bij numismatiek (en eh... om je een google search te besparen: dit wordt ook wel muntkunde genoemd!) en bij het verzamelen van postzegels.

Juweliers en edelsteenkundigen

Juweliers gebruiken meestal een vergrootglas om edelstenen en andere sieraden die ze willen inspecteren te vergroten. Een vergroting van 10x is namelijk in de meeste gevallen goed genoeg om te gebruiken bij het inspecteren van sieraden en hun kenmerken.

Horlogemakers

Een vergrootbril worden eveneens veelvuldig gebruikt door horlogemakers om te helpen bij het samenstellen van mechanische horloges. Vele assemblages vereisen namelijk het gebruik van een soort loep.

En dan in het bijzonder voor het werken aan het horlogemechanisme zelf, de montage en details van de wijzerplaat van het horloge en wat ook nog meer!

Elektronica

Vanwege de extreem kleine afmetingen van veel moderne componenten welke gebruikt worden in compacte elektronica, gebruiken technici vaak een vergrootglas of -bril om de voltooide printplaat op fabricagegebreken te inspecteren.

Alsook bij het handmatig solderen of bewerken van componenten voor montage kan een vergrootbril worden gebruikt voor het identificeren en uitlijnen van onderdelen.

Plus vanwege de steeds kleiner wordende omvang van elektronische componenten, is er een steeds sterkere vergroting vereist voor mogelijke circuitassemblage.

Tatoeëren

Tatoeëerders gebruiken idem dito een vergrotende bril om de kwaliteit van hun naalduiteinden te inspecteren. Ze doen dit natuurlijk om te zorgen voor de minste mogelijke schade aan het huidoppervlak van hun klant.

Heb jij ook wat nodig om iets voor je neus heel precies uit te vergroten, kijk dan hier bij Kabel-Mania naar een speciaal vergrotende bril om dit mogelijk te maken.

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=bril