Meestal heb je tijdens het reizen travel plug adapterstekkers nodig en in sommige gevallen heb je alsook een mogelijke spanningsconverter nodig.

Als jij niet zeker weet wat je nodig hebt, lees dan gerust even verder voor een beter inzicht.

Elektrische apparaten werken in de Verenigde Staten, Canada en Japan op 110/120 volt, maar de meerderheid van de wereld is elektrisch op 220/240 volt werkzaam.

Stroom converters veranderen de spanning van het ene niveau naar het andere, meestal van 220 / 240V naar 110 / 120V. Als jouw apparaat alleen op 220/240 volt werkt, dan heb je een stroom converter nodig om de voeding ervan qua voltage om te zetten zodat deze bijvoorbeeld veilig in Japan kan werken.

Converters mogen alleen worden gebruikt met elektrische apparaten, zoals haardrogers, strijkijzers, kleine ventilatoren of elk apparaat met een mechanische motor. Indien het apparaat elektronisch is en een computerchip bevat, dan is meestal geen omzetter vereist.

Veel moderne gadgets zijn ontworpen voor zowel 110 als 240 volt. Voor de meeste apparaten die bedoeld zijn voor reizen, apparaten zoals laptops, camera’s, laders voor mobiele telefoons en andere batterijladers, is meestal geen converter vereist. Zoek naar een indicatievenster op jouw elektronica om te controleren met welk voltages het compatibel is.

Een travel plug is simpelweg een connector welke de stekker aanpassen aan het type stopcontact.

Met een travel plug van Kabel-Mania kan een apparaat met een dubbele spanning of een omzetter uit het ene land worden aangesloten op een stopcontact in een ander land.

Er zijn afhankelijk van het land veel verschillende vormen en configuraties van stopcontacten. Zelfs wanneer twee landen op dezelfde spanning werken, hebben hun stopcontacten mogelijk een andere vormplug. Met een travel plug kan je die stekkers verwisselen, maar ze veranderen echter NIET de elektrische spanning.

Wij van Kabel-Mania raden jou ten zeerste aan verschillende travel plug adapters mee te nemen op reis, vanwege het aantal verschillende pluggen die er zijn! Een adapterkit neemt niet veel ruimte in beslag en het neemt de uiterst frustrerende mogelijkheid weg om over een telefoon- of camera oplader te beschikken, die op geen enkele manier op jouw bestemmingsadres te gebruiken is.

Overweeg om die reis adapters in jouw handbagage in te pakken. Want als jouw koffer niet beschikbaar is, dan kan je toch nog steeds jouw mobiele telefoon en camera opladen.

Verrassend genoeg zijn travel adapters moeilijk te vinden in andere landen. Schaf dus een travel plug van Kabel-Mania aan vóórdat je op reis gaat, om al jouw elektronica opgeladen en klaar voor de actie te houden!

Houd jezelf en jouw elektronica ook prettig en opgewekt opgeladen op reis via Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=travel+plug

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=reis+oplader

Met hulp van: corporatetravelsafety.comMet een pocket WiFi op vakantie