Zit je over een digitale projector voor thuisgebruik na te denken, maar heb je nog even een extra zetje nodig om het nut ervan in te zien? Kijk in dat geval even naar deze coole Kabel-Mania ideeën die iedereen zelf thuis met een projector kan doen. 

Een mini projector van Kabel-Mania biedt heel vlot een fijne thuisbioscoopervaring, waarmee je op een groot scherm of witte muur van films en tv-series kunt genieten zonder een voet buiten de deur te zetten. Het is daarnaast ook perfect voor een vergrote gaming ervaring! 

De huidige projectoren zijn een stuk kleiner en dus veel gemakkelijker te vervoeren dan de voorgaande generaties. En omdat deze moderne projectoren simpel met allerlei apparaten verbinding kunnen maken, is het gebruik ervan dan ook aanzienlijk toegenomen. 

Hier zijn enkele leuke dingen die jij met een projector thuis kunt doen.

Kom in de mood voor een evenement 

Niets brengt je meer in een kerststemming dan een huis te zien dat uitgedost is met buitenverlichting en prachtige kerstkransen. Of het nu om de jaarlijkse kerstbelevenis of een ander terugkerend jaarlijks feest gaat, het projecteren van sfeervolle beelden in of op jouw huis kan de stemming hierbij behoorlijk verbeteren. De video hierboven is een geweldige plek om te beginnen. 

Zou je het graag voor Halloween willen gebruiken? Creëer dan een bloederige scène met jouw projector die niet echt schoongemaakt hoeft te worden. Of geniet van een spectaculair digitaal vuurwerk nu het vuurwerk tijdelijk even verboden is... En vergeet hierbij ook niet om je geluidssysteem erop aan te sluiten om het nog beter te laten knallen!

Breng de zee bij je thuis 

Met een projector tover je jouw woonkamer zo maar in de oceaan om! Gebruik het om video’s van tropische vissen, koraalriffen en misschien een paar dolfijnen weer te geven. Voeg er een ontspannende soundtrack aan toe op je draagbare luidspreker en dit is zo een prachtig manier om een fantastische dag of feestje af te sluiten. 

Je zou zo’n projector ook boven een bubbelbad kunnen monteren en hier een vergelijkbare ervaring mee aanbieden. Onthoud natuurlijk wel goed dat de vissen niet echt zijn!

Een muzikale lichtshow 

MusicBeam is speciale open source software waarmee jij jouw thuisprojector kunt gebruiken om er een lasershow voor feestjes mee te creëren. Omdat geluiden MusicBeam triggeren, kan jij bijna elk detail van de uitvoering ermee aanpassen. Onder de gratis lasershow downloads van MusicBeam bevinden zich Moonflower, Snowstorm en meer.

Laat Zoom je kamer vullen 

Als jij vanuit huis werkt en videoconferentiesoftware zoals Zoom gebruikt, dan kan het soms moeilijk zijn om alle gezichten te onderscheiden. Zelfs met een hoge resolutie monitor plus een snelle gegevensverbinding kunnen de beelden soms onduidelijk zijn. 

Een oplossing hiervoor is om de videoconferentie met een groot scherm te vergroten. Door de conferentie op een scherm of muur te projecteren, kan je vaak wel zien wie wie is.

Een schaduwpoppenspel show 

Projectoren zijn ook een uitstekende manier om een schaduwpoppenspel te ervaren. En of jij nu jouw handen of echte poppen gebruikt, projecteer eenvoudig een wit licht op een muur of tafelblad. Je poppenspel vertelt misschien een verhaal, of je leert je familie hoe ze hun handen moeten vormen. Of ga misschien nog een beetje verder en maak er creatief van karton uitgesneden silhouetten voor. 

Zoals je zelf al kon lezen, zijn projectoren voor veel meer geschikt dan enkel films en PowerPoint te showen. Je hebt alleen maar jouw projector, een daarop aangesloten apparaat en een beetje fantasie nodig. 

Heb je per ongeluk nog geen projector? Probeer dan eens één van de betaalbare (mini) projectoren van Kabel-Mania uit die geschikt zijn voor gebruik met laptops en smartphones. 

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=projector 

Bron: makeuseof