Wil je een veilige en slimme manier om jouw smartphone in de auto te gebruiken? Een telefoonhouder voor in de auto van Kabel-Mania is dan echt ideaal voor het handsfree bellen en navigeren. 

Dit is een verstandige aanschaf want wanneer je autorijdt, mag je absoluut geen mobieltje vasthouden. Dat betekent tevens dat je een smartphone ook niet tussen jouw oor en schouder mag klemmen, ook al lijkt dit een beetje handsfree. Het wordt voor meneer (of mevrouw) agent namelijk pas handsfree als je mobiele telefoon in een houder zit.

Een essentiële accessoire! 

Een goede auto telefoonhouder is een essentiële accessoire voor elke automobiel die niet over een ingebouwd navigatiesysteem beschikt. Zo’n telefoonhouder biedt immers een veilige en eenvoudige manier om te bellen, stapsgewijze routebeschrijvingen op te vragen en de stemassistent van jouw telefoon te gebruiken. “Hey Google… hoe kom ik zo snel mogelijk thuis…?”

De soorten autotelefoonhouders

Voor het grootste deel zijn er twee soorten autotelefoonhouders: houders die aan de ventilatieopening van jouw luchtcirculatiesysteem worden bevestigd en steunen die op jouw dashboard of voorruit worden bevestigd. 

De dashboard- en voorruitbevestigingen zijn een stuk veelzijdiger. Sommige hechten zich via een zuignap, terwijl andere een special lijm gebruiken.

De grootte doet er toe! 

Veel autotelefoonhouders ondersteunen een maximaal formaat van smartphone, dus voordat jij er eentje aanschaft, moet je er zeker voor zorgen dat deze jouw telefoon ondersteunt die je erin wilt gebruiken. 

Als het een veerbelaste houder is, zorg er in dat geval dan voor dat deze breed genoeg is voor jouw mobieltje. Controleer bij magnetische bevestigingen absoluut het maximaal ondersteunde gewicht. Plus vergeet hier ook niet het gewicht van jouw beschermend telefoonhoesje aan toe te voegen!

Draadloze autohouder met lader voor in de auto 

Sommige telefoonhouders bieden de ultra-moderne mogelijkheid om via de Qi standaard een mobiel draadloos op te laden. Dankzij deze ingebouwde oplader hoef je niet meer aan te rommelen met een aparte oplaadkabel. 

Deze Qi oplader vereist uiteraard wel de toevoer van stroom en een kabeltje die op de sigarettenaansteker of USB poort van jouw auto aan kan worden gesloten, maar een autohouder voor draadloos opladen is zonder meer heel handig als je niet elke keer dat jij in de auto stapt een USB kabel in je telefoon wilt steken.

Prettig veilig blijven! 

Een telefoonhouder is een essentiële accessoire voor iedere auto. Je kunt immers vlot een boete krijgen als jij jouw mobiele telefoon vasthoudt terwijl je rijdt. Plus het gebruik van een Kabel-Mania autohouder betekent dat jij jouw smartphone op elk gewenst moment kunt checken, terwijl je toch prettig veilig blijft! 

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=telefoonhouder+auto

Bronnen: o.a. rijksoverheid, sea.pcmag & cnet