Volgens onderzoeken gebruiken veel mensen thuis nu nog uitsluitend mobiele telefoons. “We hebben zelfs geen vaste telefoon meer”, begonnen steeds meer personen trots te zeggen naarmate het nieuwe millennium vorderde.

Vaste telefoon

Dat was wel even anders in 2003, toen het CIA World Factbook vermeldde dat er wereldwijd ongeveer 1.263 miljard belangrijke vaste lijnen waren. Een vaste telefoon is overigens een telefoon die met een metaaldraad of glasvezel telefoonlijntje verbonden is aan een kastje in de muur...

In het begin van de 21e eeuw is het aantal vaste telefoons sterk gedaald als gevolg van de vooruitgang van de mobiele netwerktechnologie plus de veroudering van het oude koperdraadnetwerk. Glasvezel lijnen werden daar al snel voor in de plaats gebracht, maar daarmee ook een even grote behoefte om via het internet te ‘telefoneren’ of ‘voice over IP’ om het nog mooier uit te drukken.

Mobiele telefoon

De telefoon van vandaag is dus veelal de mobiele telefoon, die is dan ook een stuk veelzijdiger plus slimmer en het heet dan ook niet voor niets de smartphone!

Het fysieke communicatiemedium is dan ook verschoven van telefoonpalen en kabels in de grond naar de ongrijpbare en volop communicerende lucht. En zo’n mobiele telefoon biedt dan ook veel voordelen.

De naam mobiele telefoon is prima uitgekozen, want mensen kunnen er onderweg gemakkelijk mee bellen.

Plus al die mobiele apparaten doen nog zoveel meer. Het zijn webbrowsers, videocamera’s, spelsystemen, bronnen voor sociale media, navigators, kalenders, wekkers, zaklampen, organisatiesystemen en nog veel meer.

Jouw telefoon enkel gebruiken om te bellen behoort dan ook definitief tot het verleden!

Smartphone

Dus wanneer je in de bus of trein zit, of eigenlijk overal om jou heen ziet, dan zie je bijna iedereen door hun telefoon scrollen. Misschien lees je deze blogpost nu zelfs op je smartphone.

Maar de meeste tijd die op een mobiele telefoon wordt doorgebracht, is op sociale media websites of het spelen van games. Smartphones zijn dan ook een geweldige manier om snel toegang te krijgen tot veel informatie. Dat betekent dat ze ook geweldig zijn voor productiviteit als jij ze maar op de juiste manier gebruikt.

Nog slimmere telefoon

Kabel-Mania heeft allerlei artikelen in hun assortment om jouw mobiele telefoon nog handiger te maken. Wat dacht je van deursloten die je kan ver- of ontgrendelen met je smartphone, WiFi smart sockets die via Alexa of Google Voice jouw op het electriciteit aangesloten apparaten aan of uit kunnen doen, en IP camera’s die via je mobieltje bediend en gemonitord kunnen worden.

Verder zijn er ook zogenaamde ‘fun’ artikelen voor jouw smartphone, zoals karaoke microfoons en selfie verlichting. Of wat dacht je van een via WiFi aangestuurde universele infrarood  afstandsbediening, die met een mobiele telefoon app bediend kan worden.

Tsja, het is schijnbaar niet alleen die smartphone van jou die erg slim is, want Kabel-Mania maakt hem zo namelijk nog een flink stuk bijdehanter met allerlei pientere oplossingen! Laat je verrassen en zie zelf op onze webshop hoe!

telefoon