Spelletjes zijn al sinds mensenheugenis een bron van amusement voor de mensheid. Toen de computer werd uitgevonden, werden de games dusdanig ontworpen om zo de prestaties van de mens te checken. Evenzo werd er bij het ontstaan van internet diverse online games gebruikt om ieders vaardigheden te testen. Van eductatieve kinderspellen tot stoere games voor volwassenen, van schietspellen tot verkleedspelletjes, het moderne online gaming maakt het allemaal mogelijk!

Revolutie gamen

Online gamen betekent het spelen van videogames op het internet. Dit kan zowel alleen als in een multiplayer omgeving gespeeld worden. Compatibel met zowel PC’s als mobiele gadgets, is online gamen een behoorlijke revolutie geweest in de geschiedenis van games.

Er zijn behoorlijk veel genres geïntroduceerd in de wereld van gaming en deze trekken de aandacht van allerlei type individuen, ongeacht hun leeftijd. Een game kan bestaan uit complexe graphics of gewoon een tekstgebaseerde weergave.

Puzzel- en strategiespellen zijn waarschijnlijk de meest populaire genres onder degenen die vaak of soms online videogames spelen. Gamen is vooral populair bij tieners.

En ondanks dat de standaard games voor solo spelers het meest gespeelde gametype is in alle leeftijdsgroepen, geven gamers tussen de 18 en 25 de voorkeur aan first-person shooter en zogenaamde Battle Royale games.

Alhoewel men soms wel beweerd dat gaming gameverslaving veroorzaakt en gewelddadige handelingen kan aansporen, is aan de andere kant gebleken dat het de gamer zowel psychologisch als fysiek ten goede komt.

Sommige wetenschappelijke onderzoekers suggereren namelijk dat het spelen van videogames de geest van de speler scherper kan maken en de coördinatie tussen verschillende lichaamssystemen kan verbeteren.

Online gaming is heel populair. Video gaming  industrie is enorm groot en vertoont geen enkel teken van vertraging. Hoewel er in 2014 bijna 1,82 miljard videogamers wereldwijd waren, zal dit cijfer tegen 2021 naar verwachting toenemen tot meer dan 2,7 miljard gamers!

Explosieve groei

Gaming ziet momenteel een explosieve groei in sociale video aangezien mensen thuis (moeten) blijven. En alsook de sociale video op bijvoorbeeld YouTube werd hierbij explosief geraadpleegd: filmpjes met promoties, instructie video’s, gamingfranchise en influencer materiaal was hetgeen waar het meest naar gekeken werd.

Zo waren er diverse spelspecifieke trends waar te nemen, volgens het sociaal video-analysebedrijf Tubular Labs waren de meest populaire games: Call of Duty, Minecraft en Fortnite. Er werd de afgelopen periode bijvoorbeeld 60% meer Call of Duty video’s geüpload op YouTube.

Als jij een volledige controle wenst te krijgen bij een PC spel zoals Call of Duty, dan moeten de gaming toetsenbord en muis daar wel perfect op afgestemd worden. Niet alleen is het type gaming muis en keyboard hier van groot belang, maar alsook de zogenaamde ‘Warzone’ instellingen moeten de juiste toetsenbord-knoppen allocatie hebben. Daar is hier wat meer info over te vinden. Voor de echte Call of Duty pro-spelers bestaat er zelfs de mogelijkheid om speciale keyboard mapping instellingen te gebruiken.

Strijd moderne gamer

Voor gaming op de PC, of dit nu Call of Duty is of een ander strategisch spel, bieden een muis en toetsenbord zonder meer een ongeëvenaarde precisie, controle en maatwerk. Een moderne gamer moet dan ook uitgerust worden als een nobele ridder. Zonder de juiste tools is de strijd bij voorbaat al verloren!

Dus als jij serieus bent in het winnen van jouw online games op jouw computer, kijk dan even naar de gaming tools die Kabel-Mania jou kan aanbieden.

gaming