De videogamesindustrie is gigantisch en vertoont geen enkele tekenen van een vertraging. Hoewel er in 2015 al bijna twee miljard videogamers over de hele wereld waren, zal dit aantal naar verwachting tot meer dan drie miljard gamers in 2023 oplopen. Gaming is dan ook ultra-populair! 

En dan hebben we het nog niet eens over het mobiele gamen, want die is echt geëxplodeerd tijdens de pandemie, omdat alle eigenaren van de 14 miljard mobiele apparaten in de wereld  allemaal op zoek waren naar wat afleiding. 

De totale videogamesindustrie wordt momenteel in 2020 op 159,3 miljard dollar geschat, wat een aanzienlijke stijging van 9,3% is ten opzichte van 2019. En volgens de huidige prognoses is de videogamesector in 2023 200 miljard dollar waard!

De beste PC games van 2020 

En da’s ook niet zo verwonderlijk want de games zijn nu grootser en formidabeler dan ooit tevoren, de beste PC games dompelen je nu ook zeker in werelden en missies onder die zo ongelooflijk gedetailleerd zijn dat jij het gevoel hebt dat je echt middenin de actie zit. 

Of jij nu een fan bent van de beste online multiplayers of online multiplayer battle arena’s, van ingewikkeld mooie ‘open-world’ spellen houdt waarin jij je kunt verliezen, of het graag sociaal houdt met zogenaamde co-op PC games, er is altijd wel een PC game voor jou! We hebben hier dan ook een kort lijstje van de beste PC games van 2020.

Horizon Zero Dawn 

Toen Horizon Zero Dawn in 2017 op de Playstation 4 verscheen, werd het meteen geprezen als één van de beste games van het jaar. En met zijn recente release op de PC heeft Guerilla Games deze geweldige game naar een geheel nieuw gaming publiek gebracht. 

In deze open-world game volg je Alloy in een post-apocalyptische wereld waar ze het tegen robotdinosaurussen en menselijke sekten moet opnemen, terwijl er zich een verhaal ontrafelt dat even intrigerend en complex als mooi is.

Control 

Er is niets zoals Control op de gaming markt, en het maakt dit één van de beste PC games om op dit moment te spelen. Dit actie avontuur is een zeer filmische game en biedt zijn spelers verbluffende beelden, een uniek omgevingsontwerp en briljante acties... om nog maar te zwijgen van een zeer bijzondere third-person shooter gevechtservaring.

Microsoft Flight Simulator 

Afgezien van de onberispelijke graphics en de uitstekende ondersteuning van randapparatuur, zal het niet lang duren voordat je beseft dat de Microsoft Flight Simulator met liefde vervaardigd is. Er is hier ongelooflijk veel aandacht voor detail, evenals een hoog niveau van realisme en een spelervaring dat je nergens anders zult vinden.

Red Dead Redemption 2 

De allernieuwste release van Rockstar Games was meteen een hit bij de release. Red Dead Redemption 2 is een meeslepende western die Arthur Morgan en zijn bende volgt terwijl ze als vluchtelingen een gefictionaliseerd Wilde Westen proberen te overleven. 

De gameplay is fantastisch en de graphics zijn prachtig. Je kunt het spel zelfs in 8K spelen, als je over de juiste hardware beschikt.

Forza Horizon 4 

Forza Horizon 4 brengt het autoracen spectaculair naar de lage landen. De raceserie van Microsoft wordt met elke release alleen maar beter, en in veel opzichten heeft deze spin-off de Forza Motorsport serie overtroffen als de beste racegames van dit moment op de PC. Het is snel, hectisch en vooral erg leuk. 

De beste PC games zorgen voor een heel spectaculaire spelervaring. Maar wat is een goede gaming ervaring als jij niet over de beste accessoires beschikt om jouw games optimaal te spelen. Hier bij Kabel-Mania zijn tal van interessante gaming toebehoren te vinden die jouw gaming belevenis naar een hoger niveau tilt! 

COMPUTER & NETWORKING HEADSET

Bronnen: o.a. statista, wepc & techradar