Jouw huidige woning een stuk slimmer maken is veel eenvoudiger en goedkoper dan jij denkt! Dit alles kan betaalbaar dankzij een breed scala aan Smart Home stekkers en schakelaars van Kabel-Mania.

Met deze slimme stekkers kan jij de stroomvoorziening van bijna alles regelen. Soms via jouw smartphone of anders via een slimme assistent zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple’s Siri.

Eens stuk intelligenter

Deze slimme schakelaars kunnen jouw traditionele lichtregeling heel eenvoudig vervangen door iets wat een flink stuk intelligenter is.

De simpelste manier om een Smart Home te creëren is door aan te vangen met het gebruik van slimme stekkers, oftewel een smart socket. Deze steeds goedkoper wordende producten zijn zeer eenvoudig te installeren en in te stellen, plus zijn het perfecte startpunt om jouw huis behoorlijk snel een stuk slimmer te maken.

Zo’n smart socket is alsook ‘huurvriendelijk’, aangezien ze niet hoeven te worden ingebouwd en kunnen zodoende heel eenvoudig worden losgekoppeld om zo meegenomen te worden  naar een nieuwe bestemming.

Smart Home schakelaars werken een beetje anders en zijn direct aangesloten op de elektrische voeding van jouw huis, meestal ter vervanging van een huidige licht switch.

Smart socket

Slimme stekkers zijn er in vele soorten en maten. Deze kleine handige apparaten worden aangesloten op jouw stopcontacten en hebben een aansluiting aan de voorzijde waarop van alles op kan worden aangesloten, zoals een ventilator, lamp, televisie of een willekeurig aantal huishoudelijke apparaten.

Deze producten zullen allemaal eenvoudig ‘schakel-werk’ doen door elektrische apparaten aan en uit te zetten via bijvoorbeeld een WiFi signaal.

Smart switch

Over het algemeen zijn er twee soorten smart home switches: bedraad en draadloos. Voor de huiseigenaar die een meer geïntegreerde manier van verlichtingsbediening wenst, is een bedrade smart switch de ultieme oplossing.

Sommige versies van Kabel-Mania worden echter direct met een afstandsbediening geleverd. Ander slimme schakelaars kunnen via een mobiele app bediend worden.

Een slimme woning

Kortom, het gebruik van een smart socket is een briljante eerste stap in het maken van een Smart Home en kan door zowel huurders als eigenaren worden gebruikt.

En dan is er eveneens de bedrade smart switch, wat een oplossing is die ietwat meer werk vereist, maar daarna jouw huis echt slimmer zal laten aanvoelen zodra het in iedere kamer geïnstalleerd is!

En slimme woning begint met Smart Home oplossingen van Kabel-Mania.

smart home

Via gearbrain