Word je ook soms wat moe van zwak cellulair signaal? Heb jij het af en toe moeilijk om een goede signaalontvangst en netwerkverbinding te vinden? Een signal hidden RF signaal detector van Kabel-Mania biedt dan uitkomst!

Wat is een RF signaal detector?

RF signaaldetectoren zijn hulpmiddelen die worden gebruikt voor het detecteren van de aanwezigheid van elektromagnetische ruis (wordt ook wel EMF- of EM-veld genoemd) en radiofrequentiesignalen in jouw omgeving.

Ze kunnen vrij snel bewakingsapparatuur in hotels, kantoren of appartementen scannen en vinden. Deze signaaldetectoren kunnen ook nuttig zijn bij het testen en ontwerpen van RF circuits.

De elektromagnetische geluiden die door de signal hidden RF detector kunnen worden gedetecteerd, worden veelal geproduceerd door ‘vonken of pieken’ in de installatie van elektrisch gereedschap of andere bronnen.

RF-detectoren worden dus voornamelijk gebruikt voor het meten en regelen van RF vermogen in draadloze systemen.

Waarom is dit zo belangrijk?

RF vermogen, in plaats van spanning, is de primaire basisbehoefte bij een draadloos signaal. In een ontvanger is de signaalsterkte namelijk een sleutelfactor bij het onderhouden van betrouwbare communicatie.

In de zender is de hoeveelheid overgedragen vermogen van cruciaal belang vanwege wettelijke richtlijnen. Het is eveneens belangrijk voor het behoud van het bereik en de betrouwbaarheid van de radioverbinding.

De belangrijkste toepassing

Het meten van het uitgangsvermogen van de zender is de primaire toepassing. Het is essentieel om het RF uitgangsvermogen te kennen, omdat de toepassing dit in de meeste gevallen specificeert en bepaalde maximumwaarden volgens de voorschriften van de lokale wetgeving niet mogen worden overschreden.

In veel gevallen wordt de zendkracht automatisch aangepast. Als gevolg hiervan wordt het uitgangsvermogen gemeten en vergeleken met een instelpuntniveau in een terugkoppelbesturingsschakeling, zodat het vermogen naar behoefte kan worden getuned.

Surveillance toepassingen

Er is ook een andere belangrijke toepassing: Voor beveiligingstoepassingen. Als je gerichte bedreigingen van de veiligheid moet controleren, welke verder gaat dan het enkel checken op spyware in computers. Dan moet jij alsook jouw fysieke omgeving controleren.

Check jouw huis, hotelkamer, kantoor, enzovoort op verborgen camera’s, microfoons en andere afluisterhulpmiddelen die iemand anders met kwade bedoelingen kan hebben geplant.

Dat betekent dus het uitvoeren van regelmatige inspecties op het gebied van ‘technische surveillancemonitoring’. Met andere woorden: Het controleren op zogenaamde ‘bugs’.

Detecteer nu zelf ook verborgen audio en video ‘bugs’ die zich in jouw huis of op kantoor kunnen bevinden met een RF bug detector van Kabel-Mania. Of gebruik het als een signal hidden RF detector voor het verkrijgen van een betere signaalontvangst en netwerkverbinding.

https://www.kabel-mania.nl/security/signal-detector/signal-hidden-rf-detector

Bevat technische info van: slashdigit.com, electronicdesign.com & wired.com