Er zijn veel factoren waar jij rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een huisalarmsysteem. Een alarm van Kabel-Mania die jou in tijden van gevaar of nood signaleert staat waarschijnlijk bovenaan de lijst van de meeste huiseigenaren. Het type sensor is daarbij ook van belang.

Het type sensor

Beslissen wat voor type sensoren jij wenst te installeren, is belangrijk omdat ze het meest essentiële onderdeel zijn van jouw alarmsysteem thuis. Een efficiënte alarmsysteem sensor detecteert eventuele inbraken of koolmonoxide gevaar en bespaart jou zo ongelukkige omstandigheden.

Een goed huisbeveiligingssysteem kan alle toegangspunten tot jouw huis bewaken, zoals deuren en ramen, beweging in jouw huis waarnemen, een luid alarm laten afgaan en als het moet zelfs de autoriteiten kunnen contacteren voor als je niet thuis bent en het alarm is afgegaan.

Een goed veilig en compleet systeem moet tevens in staat zijn om te controleren op branden, waterlekkage en andere noodsituaties. Het is daarnaast van belang dat het gemakkelijk in en uit te schakelen is. Soms kan dit zelfs heel handig met een app op je mobieltje.

(IP) camera’s

Naast het bewaken van de activiteit in jouw huis met deursensoren en/of bewegingsdetectie, beschikken veel huisalarmsystemen ook over (IP) camera’s, zowel binnen als buiten jouw woning.

Er bestaan allerlei verschillende soorten sensoren die gebruikt kunnen worden om een indringer te detecteren. Denk bijvoorbeeld aan passieve infrarood bewegingsmelders (ook bekend als PIR sensoren), wat het meest voorkomende type sensor is die gebruikt wordt. PIR sensoren kunnen efficiënt veranderingen in de omgevingstemperatuur en lichaamswarmte detecteren.

Magnetische schakelaars

Magnetische schakelaars worden meestal gebruikt om deuren en ramen te beschermen. Hun gebruiksgemak, duurzaamheid en betaalbaarheid maken ze tot een populaire keuze. Ze bestaan uit twee afzonderlijke delen, namelijk de schakelaar en de magneet, en huiseigenaren kunnen ze heel eenvoudig zelf installeren.

CCTV camera’s gebruiken om een alarm te activeren is een andere interessante methode die gebruikt kan worden voor inbraakdetectie. Videobewegingstechnologie detecteert veranderingen in de helderheidsniveaus van het licht binnen het dekkingsgebied.

Draadloze detectors

Omdat er in ieder huishouden koolmonoxidevergiftiging kan optreden is het van levensbelang om een koolmonoxide alarm te installeren. Dit is iets wat in de nabije toekomst zelfs voor iedereen verplicht gesteld wordt!

Een draadloze gasdetector van Kabel-Mania kan ook een enorm belangrijke alarm tool zijn: het neemt een opeenhoping van kook- en verwarmingsgassen waar, waaronder methaan (wat natuurlijk gas is). En een lekkagemelder waarschuwt en beschermt jou heel prettig tegen schade door waterlekkage.

Lekker veilig

De behoefte aan veiligheid is de laatste jaren steeds meer gestegen en de mogelijkheden om jouzelf en je gezin te beschermen zijn idem vergroot en steeds gemakkelijker gemaakt met het gebruik van mogelijke slimme apps. Garandeer nu dus ook al jouw persoonlijke bezittingen en eigen veiligheid met een alarm systeem van Kabel-Mania.

Leer de veiligheidsregels niet (per ongeluk) met een ongeluk, maar vertrouw op Kabel-Mania!

alarm

sensor