Zou jij graag voor satelliet TV willen gaan? Dan moet je wel even weten dat het kijken van televisie via een satellite signaal wel ietwat anders in z’n werk gaat dan bij andere tv signaal providers. In plaats van een DSL, kabel of glasvezel verbinding kijk je nu tv beelden via een schotel die jij op je woning, vakantiehuis in Frankrijk, of caravan moet plaatsen. Voor het verkrijgen van een optimale verbinding heb je soms tevens een satellite finder van Kabel-Mania nodig. 

Maar zodra alles prima ingesteld staat kijk je in heel Europa wel naar allerlei populaire TV zenders in de beste uitzendkwaliteit! Op de Nederlandse markt zijn er in eerste instantie twee sateliet TV aanbieders actief. 

Dit zijn JOYNE en Canal Digitaal, waar je een abonnement voor af moet nemen. In Belgie kan dit via operators zoals TV Vlaanderen of Telesat om zo naar meer dan 400 TV zenders en radiostations te kunnen kijken en luisteren. 

Plus het fijne van satelliet TV is dat je er veelal ook mee kan internetten en bellen!

Wat is een satellite finder? 

Een satellietzoekermeter is een gespecialiseerd apparaat dat speciaal is ontworpen om jou te helpen om jouw satellietschotel zo te plaatsen dat deze het sterkste signaal ontvangt voor de beste televisieontvangst. 

Een satellite finder van Kabel-Mania is eenvoudig te bedienen aangezien deze dusdanig ontworpen zijn om gebruikt te worden terwijl jij bij de satellietschotel bent, zodat je jouw signaalsterkte niet op je televisietoestel hoeft te controleren.

Hoe je een satellietzoekermeter precies gebruikt 

Stap 1 - Sluit het ene uiteinde van de coaxkabel aan op de cilinderconnector op de geluidsarme block-downconverter (LNB) van de satellietschotel en het andere uiteinde op de satellietzoekermeter. De LNB is de arm die naar de reflectorschotel is gericht. 

Stap 2 - Draai de moeren los waarmee de schotel zowel langs de horizontale (azimut) als verticale (elevatie) vlakken afgesteld kan worden. 

Stap 3 - Beweeg de schotel heen en weer langs het horizontale vlak totdat jij de positie bepaalt waarop de satellietzoekermeter de maximale signaalsterkte weergeeft. 

Stap 4 - Breng de schotel omhoog en omlaag langs het verticale vlak totdat jij de hoogte hebt bepaald waarop de satellietzoeker eveneens de maximale signaalsterkte weergeeft. 

Stap 5 - Draai de moeren vast om jouw satellietschotel perfect op zijn plaats te vergrendelen. 

Stap 6 - Koppel de coaxkabel los van de LNB op de satellietschotel. 

Sluit satelliettelevisie niet uit van jouw mogelijkheden om TV te kijken, want satelliettelevisie kan een redding zijn voor al die mensen op het platteland of op vakantie die graag live tv willen hebben, maar daar geen directe toegang tot kabel of andere aanbieders hebben. 

Bovendien is satelliettelevisie in het hele land/Europa beschikbaar, dus zelfs als je verhuist of met de caravan op reis bent, kan jij nog jarenlang dezelfde service behouden. Vergeet echter niet je Kabel-Mania satellite finder in te pakken om op een nieuwe locatie alsook van het beste TV beeld te genieten! 

 CONSUMER ELECTRONICS TV RECEIVER SATELLITE FINDER

Bronnen: o.a. techwalla