Het gebruik van een power strip en verlengsnoeren is in de meeste huizen een onvermijdelijk iets. We hebben gewoonweg zoveel moderne apparaten, gereedschappen en speelgoed die stroom nodig hebben! En je hebt maar zo veel elektrische aanknooppunten...

Een power strip stekkerdoos is een blok met elektrische contactdozen dat aan het uiteinde van een flexibele kabel wordt bevestigd (meestal met een netstekker aan het andere uiteinde), waardoor meerdere elektrische apparaten vanaf een enkel stopcontact van stroom kan worden voorzien.

Een power strip wordt vaak gebruikt wanneer er veel elektrische apparaten in de buurt zijn, zoals bij audio, video, computersystemen en verlichting. Stroomstrips bevatten vaak een stroomonderbreker om de elektrische stroom te onderbreken in geval van overbelasting of kortsluiting. Een aan/uit schakelaar is alsook in heel veel gevallen ingebouwd.

Er zijn echter belangrijke dingen die de meeste mensen niet weten, of die het waarschuwingslabel op de power strip mogelijk niet altijd goed vermeldt. Als jij dus van plan bent om een power strip stekkerdoos thuis, in de garage of waar dan ook te gebruiken, houd dan de volgende informatie in gedachten:

Een power strip kan verschillende kleine elektrische ladingen tegelijk verwerken. De powerstrip werd oorspronkelijk vervaardigd om jou tegelijkertijd een lamp, radio en computer te laten gebruiken. Ze zijn echter niet ontworpen voor het verwerken van enkel één groot apparaat, zoals een koelkast, zwaar elektrisch gereedschap of een ruimte verwarmingstoestel.

Een power strip heeft een maximum spanningswaarde. Zorg er dus voor dat je een strip uitzoekt die aan jouw behoeften voldoet. Het overschrijden van de maximale veilige spanning van een power strip is niet goed voor de veiligheid.

Sluit een power strip nooit op een andere stekkerdoos of verlengkabel aan. Want als je verschillende stroomverlengers probeert te combineren, dan kan je problemen creëren. Dit kan namelijk leiden tot schade aan apparatuur of zelfs leiden tot kortsluiting met ernstig brandgevaar.

Sommige power strips bieden een extra functionaliteit aan: ze leveren direct een geoptimaliseerde lading aan je USB apparaten! Dus kan jij via deze handige USB poorten in de power strip nu ook werkelijk van alles opladen en van stroom voorzien!

Een power strip van Kabel-Mania is uitstekend gebouwd en werkt prima. Ook fijn om te weten is dat ze veelal voorzien zijn van allerlei verschillende stroomstekker formaten welke wereldwijd gebruikt worden.

Een power strip is handig in gebruik en gemakkelijk te monteren. Dus voor als jij wat gedeelde elektrische lading nodig hebt: zo’n power strip van Kabel-Mania zal prima voldoen!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=power+strip