In de huidige mobiele wereld zijn smartphones en tablets voor de meeste personen de belangrijkste draagbare filmspelers geworden. Voor veel andere individuen blijft het onderweg kunnen kijken naar hun DVD collectie echter een uiterst belangrijke bron van vermaak. Een portable DVD player kan achterin de auto als je een redelijke afstand aflegt gelukkig redelijke verlichting bieden bij de anders mogelijke woorden: “Zijn we er al?” Iets wat al snel bij kids die onderweg zijn uit de mond kan komen.

Wat voor soort draagbare DVD speler wil je? 

Je zal zorgvuldig moeten overwegen of jij jouw portable DVD speler in de eerste plaats in je handbagage of als bijvoorbeeld een speler in de auto gaat gebruiken. 

Als je voor de eerste gaat, kies dan een draagbare DVD speler in laptopstijl uit die comfortabel op je schoot kan rusten. Als jouw doel een portable DVD speler die in de auto van dienst moet zijn, overweeg er dan één aan te schaffen die speciaal voor gebruik in voertuigen ontworpen is.

De afmetingen van de portable DVD speler 

Ben jij van plan om jouw draagbare DVD speler enkel als een gadget te gebruiken dat jij thuis van kamer naar kamer meeneemt? Als dat zo is, dan zou je voor één van de grotere modellen met een fijner groter scherm kunnen kiezen.

Media ondersteuning 

Kijk je graag naar Koreaanse of Aziatische drama’s? Dan wil je waarschijnlijk een portable DVD speler die ook video CD’s (VCD’s) kan afspelen. Of misschien kijk je graag naar Japanse anime die jij van het internet gedownload hebt. Dan wil je misschien voor een speler gaan die DIVX, AVI of andere videobestanden afspeelt. 

Sommige kunnen zelfs andere soorten content afspelen, zoals MP3’s of JPEG foto’s, als jij iets zoekt dat ook als een mediaspeler dienst kan doen.

Heeft het een lange batterijduur? 

Zoals bij elk draagbaar apparaat, is de levensduur van de batterij een primaire overweging. Er is tenslotte niets erger dan zonder stroom te komen zitten, als je net jouw favoriete film of serie glorieus op het compacte scherm van jouw speler afspeelt. 

Idealiter wil je een apparaat met een batterijduur van minimaal 3.5 uur tot 4 uur, zodat je twee films van een normale lengte of één van die uitgebreide Lord of the Rings films kunt bekijken…

Een video uit mogelijkheid 

Bij sommige draagbare DVD spelers gaat het er niet alleen om dat jij jouw films voor onderweg meeneemt. Soms is het ook fijn om de mogelijkheid te hebben om hem thuis op je eigen televisie aan te kunnen sluiten.

Extraatjes en de kosten 

Sommige extra functies kunnen een grote bijdrage leveren aan jouw draagbare kijkervaring. Zo zijn er spelers die een scherm hebben die rondgedraaid kan worden om zo nog gemakkelijk een film te bekijken. 

En wat de kosten betreft, is het goede nieuws hier dat er voor vrijwel elk budget bij Kabel-Mania wel een fraaie portable DVD player verkrijgbaar is! 

CONSUMER ELECTRONICS PORTABLE DVD PLAYER

Bron: lifewire