De intuïtieve gebruikersinterface en uitgebreide platformondersteuning van Plex maken het een uitstekende optie voor het opzetten en onderhouden van een persoonlijke mediaserver. Een groeiende bibliotheek met zelfs gratis streaming-inhoud vergroot de aantrekkingskracht ervan! Jouw plex avontuur begint met een mini PC van Kabel-Mania. 

Met Plex kan je elk stukje media op jouw computer bekijken, films van een externe harde schijf laden of naar een mediaserver gaan. Plex is waarschijnlijk de beste mediaserver die je op dit moment kunt krijgen, plus de beste onderdelen van Plex zijn helemaal gratis!

Plex uitgelegd 

Plex kun je als een streamingdienst omschrijven, en dit is technisch waar: Plex maakt namelijk contact met video’s die op een externe locatie zijn opgeslagen en streamt deze naar een ontvanger, die meestal op een televisie aangesloten is. 

Plex is echter niet een streamingdienst op dezelfde manier als een abonnementsdienst zoals Netflix, of zelfs een à la carte winkel zoals Vudu. 

In plaats daarvan is Plex een mediaserver. Dit betekent dat jij meestal jouw eigen inhoud aanlevert in plaats van te vertrouwen op de bibliotheek van een groot bedrijf, die meestal van maand tot maand verandert. 

En terwijl de meeste mediaservers jou door een eindeloze lijst van slecht genoemde bestanden laten scrollen, organiseert Plex al jouw TV-shows automatisch in seizoenen, compleet met titelkaarten en afleveringsbeschrijvingen. Het vertelt jou wie er in je films speelt en kan zelfs songteksten voor je muziek vinden. Het laat jouw eigen bibliotheek er zo net zo mooi uitzien als alles op Netflix of Disney Plus! 

Plex kan soms zelfs extra inhoud voor je films vinden (zoals interviews en verwijderde scènes) en deze streamen. Plex is op deze wijze de afgelopen jaren stilletjes uitgegroeid tot één van de allerbeste streamingplatforms op de markt.

Je thuis is waar jouw server is 

Je hebt uiteraard een computer nodig die alle mediabestanden bevat en waarop de Plex Media Server draait. Je kunt Plex op Windows, Linux, OS-X en zelfs op speciale serversoftware installeren. Maar welk platform jij ook kiest, het moet een computer zijn die altijd aan staat. Want het heeft geen zin om een uitgebreide streamingoplossing te hebben voor al jouw persoonlijke mediabehoeften als de inhoud offline is wanneer jij deze opent. Zo’n Mini PC van Kabel-Mania is daarvoor de ideale keus.

Gratis TV kanalen streamen 

Omdat de beste functies op Plex gratis zijn, is er geen belemmering om het zelf uit te proberen. Als je materiaal nodig hebt om je mediaserver te vullen, probeer dan enkele films uit het publieke domein te downloaden en probeer het eens. 

Daarnaast had Plex eerder dit jaar een nieuwe manier aangekondigd waarop consumenten gratis live TV kunnen kijken met de toevoeging van 80+ kanalen voorzien van een volledig aanpasbare live programmering, waarvan de meeste kanalen wereldwijd beschikbaar zijn. 

En VPN services zijn daarnaast in sommige gevallen ook de beste vriend van streamingdiensten, omdat ze soms toegang kunnen verlenen tot regio-vergrendelde inhoud.

Alles in één mooie app 

Het aan de praat krijgen van een Plex server neemt voor de ervaren computergebruikers meestal minder dan een half uur in beslag, en het instellen van een extra ingebouwde app kost daarbij nog minder tijd. 

Plex is een populair platform voor het streamen van al jouw favoriete media vanuit één mooie app. Het is op alle belangrijke apparaten zonder meer een zeer gewaardeerde app. Dus waarom ga jij ook niet voor jouw eigen Plex media server op een robuuste en stabiele mini PC van Kabel-Mania. 

COMPUTER & NETWORKING MINI PC

Bronnen: o.a. sea.pcmag, tomsguide & globenewswire