Een optische vezelkabel, ook wel bekend als glasvezelkabel, is een kabelbevestiging die vergelijkbaar is met een elektrische kabel, maar bevat één of meer optische vezels die worden gebruikt om data via licht over te brengen.

Het gebruik van een glasvezelkabel, die ook wel een TOSLINK-kabel (uitspraak: taws-lingk) genoemd wordt, is voor het verzenden van digitale audio-invoer / uitvoer tussen componenten. Dit is een alternatief voor een HDMI of een coaxiale verbinding.

Zo’n TOSLINK kabel heeft aan het uiteinde een doorzichtig connectie. Met die verbinding kan een digitale audiostream vanuit componenten zoals een CD of DVD speler, DAT-recorder, computer of een moderne videogame console naar een digitale AV-ontvanger gestuurd worden. Dit signaal kan zonder kwaliteitsverlies ongecomprimeerd twee kanaals PCM-audio overbrengen, of gecomprimeerd 5.1 / 7.1-surroundgeluid zoals Dolby Digital Plus of hoge resolutie DTS-HD audio doorsturen.

Hoewel de standaard nu al meer dan dertig jaar oud is, is het geluidstechnisch nog steeds behoorlijk precies en is een TOSLINK-verbinding op moderne AV apparatuur nog nooit zo nuttig geweest.

Maar... Er zijn met alle hedendaagse uitvoer apparaten vaak teveel uitgangen mogelijk en is er vaak maar een enkele TOSLINK ingang op een AV-versterker terug te vinden.

Kabel-Mania.nl heeft hiervoor de perfecte oplossing: de optische kabel splitter. Om ervoor te zorgen dat er zonder problemen van alle audiofiele elektronische genotmiddelen gebruikt gemaakt kan worden is dit dan ook een superfijn hulpmiddel.

Zo’n optische kabel splitter van Kabel-Mania.nl verzekert jou absoluut van een fijne geluidservaringen voorkomt dat er functioneel een klein kabel drama plaatsvindt. Ik denk dus maar zo: Split it maestro en pump up the volume! Leun daarna lekker achterover en geniet vervolgens van een serieus strak en helder geluid!

Kabel-Mania.nl is er voor optisch genot, want het oor wil ook wel wat!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=optical+splitter