De opkomst van breedbandinternet en goedkopere videoapparatuur heeft ervoor gezorgd dat live broadcast of streaming momenteel populairder dan ooit tevoren is. Het is dan ook behoorlijk gemakkelijk om in jouw woonkamer, slaapkamer, kelder of zelfs kast een internet tv-zender met een behoorlijke productiekwaliteit te creëren.

Twitch, het populairste live streamingplatform van dit moment, heeft iedere dag weer (meer dan) honderdduizend online uitzendingen en meer dan miljoenen kijkers. 

Het streamen op Twitch of zijn belangrijkste concurrenten YouTube TV, Facebook Live en Instagram is dan ook helemaal gratis. En dan hebben we het nog niet eens over Zoom vergaderingen, FaceTime of Skype gesprekken waarbij jij op de camera met al jouw collega’s en vrienden communiceert. 

Maar hoewel een livestream is gebaseerd op de inhoud die je levert, wil je er ook zeker van zijn dat jij je beste smile en beeldmateriaal naar voren brengt. Want niets verruïneert een livestream meer dan een wankele camera of een te donker beeld. 

Als je zodoende vanaf het begin een goede streamingopstelling bouwt of je huidige apparatuur met een upgrade wilt bedienen, dan zijn er zeker allerlei Kabel-Mania producten die jouw live broadcast verbeteren zullen. Zoals de hulpmiddelen die hieronder aangegeven worden.

Een betrouwbare webcam 

Het belangrijkste onderdeel in een live broadcast opstelling is de camera. Ja, jouw laptop heeft waarschijnlijk al één ingebouwd, maar die camera is enkel ontworpen voor videochats, dus niet voor live streaming. Je hebt dus een hoge resolutie camera nodig, zoals een Logitech HD webcam met een 720p of 1080p resolutie, die je op een USB poort moet aansluiten.

Een stevig statief 

Als je stabiele video’s met een ander type camera wenst maken, voor als je niet wilt worden beperkt door de positie van je webcam of camera, dan heb je echt wel een Actioncam-Mania statief nodig. Een selfie-stick is overigens een must-have item als je live vanaf een buitenlocatie streamt.

Een LED lamp 

En als je toch even stiekem op de Actioncam-Mania bent, kijk dan tevens even naar een goed LED videolamp. Want één van de grootste verbeteringen die jij kunt aanbrengen in jouw live streaming opstelling, is het toevoegen van speciale LED verlichting!

Een lavalier microfoon 

En als laatste: als je van plan bent jouw live broadcast een beetje professioneel te laten klinken, maar geen omvangrijke audioapparatuur wilt, dan kan je het beste een Kabel-Mania lavalier microfoon gebruiken. Lavalier microfoons zijn namelijk klein, klikken zo aan je shirt en hebben dunne draden die je door jouw kleding kunt leiden om ze prima uit het zicht te houden. 

Niets verruïneert een livestream of videogesprek zo goed als wankele beelden of een stem die ergens verborgen lijkt te zijn. Zorg er dus voor dat je met de juiste Kabel-Mania (en Actioncam-Mania) tools jouw beeldmateriaal en sound beter maakt. Drie-twee-een: Kabel-Mania action! 

broadcast

logitech webcam

statief

LED

lavalier