Wat is een card reader

Een card reader is veelal een klein USB plug-en-play apparaatje dat speciaal wordt gebruikt voor het lezen, kopiëren en back-uppen van gegevens van draagbare flash geheugenkaarten zoals een SD-kaart, MiniSD, MicroSD en andere mogelijke soorten kaarten die gebruikt worden in een breed scala aan consumentenelektronica.

Zo’n kaartlezer kan worden gebruikt voor een specifiek type geheugenkaart, terwijl vele andere dusdanig ontworpen zijn om meerdere soorten geheugenkaarten te kunnen lezen.

Heb ik een card reader nodig?

In theorie is de lees- en schrijfsnelheid van een geheugenkaart via een kaartlezer sneller dan door een gadget zelf via USB op een computer aan te sluiten. En een kaartlezer werkt relatief een stuk betrouwbaarder.

Bovendien ondersteunt een multi-functionele kaartlezer met zijn verschillende sleuven nog meer kaartformaten. En wanneer jouw desktop computer of laptop geen kaartsleuven heeft, is een SD kaartlezer vooral noodzakelijk.

Andere voordelen

Een kaartlezer is daarnaast een universeel apparaatje om met geheugenkaarten samen te werken. Als jij bijvoorbeeld besluit een nieuwe mobiele telefoon (of een digitale camera) aan te schaffen, dan hoef jij met een card reader geen kabelset te vervangen en nieuwe stuurprogramma’s te installeren om jouw spiksplinternieuwe apparaat op de computer aan te kunnen sluiten.

Een kaartlezer is uiteraard ook heel handig als iemand bij jou langs komt met zijn eigen geheugenkaartje.

Kaartlezers en hun geheugenkaartconnectoren zijn eveneens minder aan slijtage onderhevig. Als jij vaak gegevens tussen jouw gadget en de computer overbrengt zonder een kaartlezer te gebruiken, dan kunnen de connectoren op het apparaat snel defect raken en dat zou in het ergste geval een mogelijk dure reparatie vereisen.

Ideaal bij camera gebruik

In plaats van de batterij van je camera leeg te drainen en meer oplaadtijd in beslag te nemen, kan jij beter een card reader voor jouw computer aanschaffen die jouw mediakaart kan lezen en data kan uploaden.

Een USB kaartlezer wordt rechtstreeks vanaf de computer van stroom voorzien en beschikt veelal over een handig reisformaat.

Geen sexy computer tool

Jazeker dames en heren, wij weten ook wel dat een card reader absoluut niet de meest sexy computer tool is voor het gebruik bij onder meer fotografie. Maar bijna elke camera gebruikt toch echt wel een geheugenkaart en om die reden zouden we zeker durven te beweren dat dit één van de MEEST belangrijke items in jouw camera- of laptoptas is. Want zonder een aansluiting voor een geheugenkaart kan jij meestal ook geen afbeeldingen op jouw PC terug zien!

Shop daarom voor een PCI geheugen kaartlezer of USB card reader bij Kabel-Mania, die perfect kan samenwerken met al jouw type geheugenkaarten.

card reader