Kan jij je nog een leven voorstellen zonder jouw smartphone? Het heeft echt niet zo lang geduurd alvorens deze onmisbare gadget een essentieel en integraal onderdeel van het dagelijks leven werd. Wereldwijd wordt er momenteel naar schatting door maar liefst 58,7% van de wereldbevolking een smartphone gebruikt en hieronder lees je waarom een multifunction cable en OTG adapter voor velen van hen zo handig is.

Micro USB en zo

De Micro USB connector is momenteel de standaard USB poort voor bijna alle mobiele apparaten. Met dit type verbinding kunnen eenvoudig gegevens worden gelezen zonder dat er een computer nodig is. Jij kan via deze Micro USB connector alsook bijvoorbeeld een flash disk of geheugen stick rechtstreeks op jouw mobiele apparaat aansluiten.

Maar vóór de standaard van de Micro USB was er allereerst de alom bekende USB mini. Deze USB Mini aansluiting werd gebruikt voor het aansluiten van vele mobiele apparaten, waaronder MP3 spelers en camera’s.

En weledele dames en heren: de allernieuwste en ultra moderne USB C connector is vandaag de dag één van de meest recente USB ontwikkelingen. Het maakt een heel snelle gegevensoverdracht plus een hoge stroom doorvoer mogelijk en is ook nog eens heel prettig omkeerbaar. Dus kan het super prettig in welke stand dan ook aangesloten worden.

De Micro USB en USB C connector typen hebben een hoop voordelen met zich meegebracht. Om precies te zijn de volgende eigenschappen:

USB OTG of On-the-Go

Met USB OTG kunnen mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet als een soortemet host fungeren voor andere USB apparaten zoals een flash disk, toetsenbord en muis.

Met USB OTG kan een mobiel apparaat de functionaliteit van die randapparatuur gebruiken terwijl het nog steeds verbinding kan maken met een computer en het zichzelf zo met zijn ingebouwde mogelijkheden en geheugen kan presenteren.

Voor het gebruik van USB OTG compatibele apparaten is wel een OTG adapter nodig om deze randapparatuur aan te sluiten.

DisplayPort Alt-modus

Met de zogenaamde DisplayPort Alt-modus kunnen USB C connectoren en kabels zowel USB gegevens als VGA, DVI, HDMI of DisplayPort video en/of audio verzenden.

Adapters zijn beschikbaar om de DisplayPort via USB C aan te sluiten op VGA, DVI, HDMI en DisplayPort monitors en TV’s. De DisplayPort Alt Mode vereist geen gebruik van stuurprogramma’s en is zodoende plug-and-play!

Multifunction cable en co

Hierboven hebben we kunnen lezen dat er een verscheidenheid aan USB connectoren zijn voor het gebruik met jouw mobiele telefoon. Een multifunction cable kan je daar heel functioneel in bijstaan. Hier bij Kabel-Mania hebben wij er heel wat interessante uitvoeringen beschikbaar.

Hetzelfde geldt voor speciale USB C naar HDMI adapter kabels en voor diegenen die over een MHL compatibel Micro USB mobiel beschikken een video uitvoerkabel voor hun smartphone.

En voor de personen die graag gebruik willen maken van de OTG functie levert Kabel-Mania diverse uitvoeringen in zowel Micro USB als USB C uitvoeringen.

Het mobiele gemak dient de mens en via Kabel-Mania zal dit ook nog heel lang het geval zijn!

multifunction cable

otg adapter

flash disk

USB C

Met hulp van samsung en tripplite