Niet iedereen gebruikt een muismat, maar misschien wordt het tijd om er toch nog eens over na te denken om er toch één van Kabel-Mania te gebruiken. Al was het enkel maar om je pc gaming resultaten te verbeteren!

Wat is een muismat en is het noodzakelijk? 

Een muismat, of soms ook wel mouse pad genoemd, is een speciale ondergrond voor het plaatsen en verplaatsen van een computermuis. Een muismat verbetert de bruikbaarheid van de muis en sommige muismatten verhogen de ergonomie door een gewatteerde polssteun te bieden. 

Voor sommigen computergebruikers zijn muismatten een overblijfsel uit het verleden, maar voor anderen zijn muismatten een essentiële computeraccessoire. We gaan jou hier even een aantal voordelen van het hebben van een muismat opsommen, om jou daarna de keuze te geven of jij er nu wel of niet gebruik van zou moeten maken.

Een muismat zorgt voor comfort 

Vind jij dat jouw hand een beetje stijf aanvoelt na een volledige dag gebruik van een muis? Als dat het geval is, dan kan het zijn dat jouw pols het niet prettig vindt om tegen een hard bureau te rusten of in een ongemakkelijke hoek te staan. 

Een standaard muismat is op zich al geweldig, aangezien het veel fijner is om je pols op een zachte ondergrond te hebben dan direct op een bureau. 

Je kunt echter nog een stapje verder gaan door een speciale ergonomische muismat kopen. Deze hebben onderaan namelijk een kussentje die jouw pols in een meer natuurlijke hoek verheft.

Een muismat beschermt je bureau 

Elke dag weer urenlang een muis over hetzelfde deel van je bureau heen slepen, zal uiteindelijk jouw bureau verslijten. Des te goedkoper het bureaumateriaal, des te groter de kans immers is dat jouw muis deze aan de bovenzijde krast of verslijt. 

Natuurlijk gaan muismatten ook niet eeuwig mee, maar het is veel gemakkelijker en goedkoper om een ​​muismat te vervangen dan het oppervlak van jouw bureau...

Een muismat houdt je muis schoon 

Na verloop van tijd zal jouw muis het vuil van je bureau oppikken: stof, huidschilfers en al dat soort rommel. Dit plakt zichzelf namelijk aan jouw bureau, de onderkant van je muis of beide vast. Dit zal uiteindelijk de nauwkeurigheid van de muis verminderen. 

Bovendien is het een vies idee. Bij het gebruik van een muismat is de kans groter dat jij eraan denkt om deze pad af en toe even schoon te maken.

Een muismat verbetert je gaming prestaties 

Als je graag veel games speelt die snelle en nauwkeurige muisbewegingen vereisen, zoals first-person shooters, dan kan een goede muismat jouw prestaties direct verbeteren. Je kunt zelfs specifieke muismatten voor gamers aanschaffen. 

Verder kunnen muismatten verschillende oppervlakken hebben, maar het belangrijkste is dat de textuur consistent is, want dat is essentieel voor optische muizen. Muismatten zijn daarnaast ook speciaal ontworpen om op hun plaats te blijven en te zorgen voor de nodige wrijving, zodat jouw muis niet onverwachts van een te glad bureauoppervlak wegvliegt. 

Natuurlijk zal een gamers muismat jou niet plotseling in een professionele gamer veranderen, maar je zult er misschien wel verbaasd over zijn hoeveel verschil het kan uitmaken. 

Welnu, dat waren even wat voordelen en eigenschappen van een muismat. Als jij nu net als ons denkt dat jij als verwoed muisgebruiker een muismat nodig hebt, kijk dan op Kabel-Mania even naar de verschillende mouse pads die we in onze collectie hebben. 

Bronnen: makeuseof & kids.kiddle