Eeeek... Een mouse in de house!

Achter je PC werken met de muis die bij jouw computer geleverd werd is oké, maar soms kan je het nog veel beter voor mekaar krijgen.

En dat geldt evenzo voor een laptop: Een touchpad is veelal veel minder comfortabel als een (draadloze) muis. Vooral als jij tijdens jouw werk door vele pagina’s met gegevens moet bladeren...

En aangezien die mouse over het algemeen de meest gebruikte computer of laptop accessoire is, is het daarom niet verstandig om even wat tijd te besteden aan dit handige hulpmiddel. Hieronder is daarom wat nuttige info van Kabel-Mania:

Wired of niet?

Of je nu wel of niet een draadloze muis moet gebruiken, is echt wel een persoonlijke keus. Met een draadloze muis loopt je namelijk niet zo snel het risico dat jouw muis snoertje verstrikt raakt, maar je loopt wel het risico dat de batterijen op een ongelegen moment leeg kunnen raken.

Draadloos

Sommige draadloze muizen worden geleverd met een unieke oplaad dock, opdat jij je geen zorgen hoeft te maken over de aanschaf van AAA batterijen, maar je moet dan wel onthouden dat jij deze muis af en toe in het dock plaatst.

Andere muizen kunnen worden geleverd met een aan/uit schakelaar om stroom te sparen. Maar je moet ook hierbij er zelf om denken om het uit te schakelen wanneer jij klaar bent met het muisgebruik.

En als je kijkt naar die meegeleverde draadloze ontvangers, dan zijn sommige voorzien van zogenaamde nano ontvangers die je bijna ongezien in de USB poort kan plaatsen.

Anderen worden geleverd met ietwat grotere draadloze ontvangers die tot een paar centimeter uit de USB poort kunnen steken... Maar zo’n nano ontvanger is misschien wel de beste aankoop als jij een frequente reiziger bent!

Met een snoertje

Met een bedrade muis hoeft jij je uiteraard geen zorgen meer te maken over batterijen of ontvangers, omdat deze direct stroom krijgt van jouw USB (of misschien PS2) poort. Het nadeel hiervan is echter dat je letterlijk gebonden bent aan jouw computer. Jij kan je enkel zo ver van de laptop of PC bewegen als het mouse snoer lang is!

Laser mouse of optisch?

Muizen werken door tracking in ‘dots per inch’ (oftewel dpi). Een optische muis maakt gebruik van een nauwkeurigheid tussen de 400 en 800 dpi, terwijl een lasermuis doorgaans meer dan 2.000 dpi is.

Laat je echter niet al te snel misleiden door deze hogere dpi cijfers. Jouw dagelijkse muis heeft namelijk in de meeste gevallen niet zo'n nauwkeurige tracking nodig en kan als optische mouse dus ook prima werk verrichten.

Sommigen computer gebruikers vinden al die extra nauwkeurigheid zelfs vervelend. Maar gamers en grafisch ontwerpers verwelkomen veelal deze extra gevoeligheid met open armen.

Programmeerbare knoppen

Bijna iedereen is wel op de hoogte van de linker- en rechter muisknoppen, evenals het scrollwieletje in het midden van de mouse. Maar heel veel muizen hebben daarnaast nog extra knoppen die zich meestal aan de zijkant van deze gadget bevinden.

Deze knoppen kunnen geprogrammeerd worden voor specifieke functies, zoals bijvoorbeeld de “terug” in jouw internetbrowser. Als je consequent in dezelfde programma’s werkt, dan kunnen deze extra knoppen uiterst nuttig zijn en ze zijn meestal alsook eenvoudig in te stellen.

Schaf bij Kabel-Mania een bedrade of draadloze (Bluetooth) mouse aan. Kies hierbij online uit een wijde selectie van muizen en werk daar ook een stuk sneller mee!

mouse