Internet is vandaag de dag voor iedereen wel een must en het is voor velen heel gebruikelijk om hiervoor een ​​mobiele breedbandverbinding te gebruiken. Het betekent in wezen dat je via een 4G mobile WiFi modem een draadloze internetverbinding krijgt die zowel voor computers als tablets geschikt is. 

Om dit mobiele breedband internet te kunnen verkrijgen, moet je wel een abonnement afsluiten of er een prepaidkaart met internet data voor aanschaffen. De kosten voor abonnementen zijn afhankelijk van de provider en bundel die jij uitkiest. Je betaalt hier doorgaans een vast bedrag per dag, week of maand voor.

Een 4G mobile WiFi modem en zijn simkaart 

Je hebt voor jouw mobiele breedband verbinding absoluut een werkende simkaart nodig, en als je een mobiel breedband contract afsluit, dan ontvang je er meestal wel een kaart bij. De kaart moet in de verschillende typen modems passen. De techniek van vandaag heeft al een behoorlijk lange weg afgelegd, wat betekent dat je nu veelal een zogenaamde triple SIM kunt aanschaffen. 

Deze simkaarten zijn onderverdeeld in een micro, nano en mini sim die maar één doel hebben: om in de verschillende (pocket) modems te passen. Je hebt een router of modem nodig om het te laten functioneren, en dan kun je er een type sim naar keuze in plaatsen. 

Er bestaan verschillende type 4G pocket modems, maar dit is er altijd één die op een USB connector aangesloten moet worden om ze op te laden. Dit kan onder meer via een computer, losse stekker of een powerbank gebeuren. 

Dit is meestal niet al te praktisch in een woning waar de hele familie van de internetverbinding moet genieten, maar het is perfect om zo’n type ​​modem aan te schaffen voor degenen die veel reizen (of voor op de camping). De meeste pocket modems kunnen echter wel simultaan 5 verbindingen aan.

Vergrendeld of ontgrendeld 

Dit is één van de belangrijkste factoren om voor een Kabel-Mania 4G mobile WiFi modem te kiezen: het apparaat van een internet provider is vaak vergrendeld. Als jij zo’n vergrendeld apparaat aanschaft, dan kun je het niet bij andere serviceproviders gebruiken. 

Als jij jouw geld in een pocket WiFi modem investeert, ga dan voor een ontgrendeld apparaat, zodat je simpel wanneer jij dat maar wilt van serviceprovider kunt veranderen. Dat is ook heel verstandig voor als je dit 4G modem in het buitenland wenst te gebruiken! 

Wil jij meer weten over de collectie van Simlock vrije 4G mobile WiFi modems die Kabel-Mania jou kan aanbieden. Kijk dan even op onze site voor de diverse modellen. 

COMPUTER & NETWORKING ROUTER & MODEM & SWITCH 4G MOBILE WIFI 

Bron: soluno & financialexpress