Bitcoin mining

Wanneer je in eerste instantie de term bitcoin ‘mining’ hoort, dan denk je dat deze munten daadwerkelijk via special tools uit de grond gegraven wordt. Maar bitcoin is niet fysiek, dus waarom noemen we het dan toch nog mijnbouw?

Het antwoord is, omdat het vergelijkbaar is met goudwinning aangezien al deze bitcoins in het ontwerp van het protocol voorkomen, maar nog niet aan het licht is gebracht (net zoals er goud onder de grond bestaat, maar nog niet is opgegraven).

Het bitcoin protocol bepaalt dat er ooit 21 miljoen bitcoins zullen bestaan. En wat alle ‘mijnwerkers’ doen, is deze één voor één aan het licht brengen!

Ze mogen dit doen als beloning voor het maken van zogenaamde blokken met gevalideerde transacties en door deze op te nemen in de blockchain.

Cryptocurrency mining is nauwgezet, duur en alleen sporadisch lonend. Deze unieke mijnbouw heeft echter een magnetische aantrekkingskracht op veel beleggers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency.

Dit kan zijn omdat deze ondernemerstypes die unieke mijnbouw beschouwen als centjes die uit de hemel vallen, nèt zoals goudzoekers vroeger op jacht naar een schat gingen.

En als je behoorlijk technologisch aangelegd bent, waarom dan ook niet?

Lucratieve hobby

Bitcoin mining was ooit niets meer dan een lucratieve hobby voor nerdy cryptocurrency liefhebbers. De enige benodigde hardware was in het begin een eenvoudige computer. In minder dan 10 jaar is er echter veel veranderd.

De benodigde mining tools

Of jij nou een GPU mijnwerker (grafische verwerkingseenheid) of een applicatiespecifieke Integrated Circuit (ASIC) mijnwerker bent, je hebt hiervoor de juiste mining hardware tools nodig.

Deze kunnen variëren van honderden tot tienduizenden Euro’s! Sommige mijnwerkers (met name Ethereum mijnwerkers) kopen individuele grafische kaarten (GPU’s) als een goedkope manier om mijnbouwactiviteiten met elkaar te verbinden.

Dit is waarschijnlijk niet de meest efficiënte manier om te gaan mijnen. Maar zoals jij al kunt raden, doen veel mijnwerkers dit werk veelal voor het plezier ervan en de extra uitdaging als het om de mogelijk schat aan geld gaat!

De toekomst

De toekomst van Bitcoin is onmogelijk te voorspellen. Er zijn momenteel gelukkig genoeg altcoins die je met mining tools kunt ‘delven’ zonder te investeren in miljoenen Euro’s aan magazijnruimte, hardware en elektriciteit.

Plus voor diegenen die het zich kunnen veroorloven, blijft de verleiding van de bitcoin mijnbouw lucratief. Voor al deze liefhebbers en gelukszoekers biedt Kabel-Mania het één en ander aan handige mining tools aan!

Wij wensen jou daarna ook absoluut veel geluk op jouw zoektocht naar het fortuin, want voor de cryptonerds ligt er in die wereld nog steeds een sleutel klaar voor al jouw financieel geluk in de vorm van je eigen bitcoin of vergelijkbare schat!

mining tools

Bevat info van coindesk, thenextweb & investopedia