Een mini Windows PC van Kabel-Mania is een kleine, goedkope en energiezuinige desktopcomputer die veelal speciaal is ontworpen voor basistaken zoals surfen op het web, toegang krijgen tot webapplicaties, documentverwerking en audio / video afspelen.

Kleiner en goedkoper

In vergelijking met gewone desktopcomputers zijn mini PC’s niet alleen een stuk kleiner en goedkoper, maar verbruiken ze alsook veel minder stroom. Sommige moddelen zijn zelfs ventilatorloos, maar de andere varianten hebben evenzo lage geluidsniveaus.

Veel van deze mini PC’s van Kabel-Mania kunnen direct al met Windows 10 draaien. Het Google’s Android Linux systeem, zoals Ubuntu, is een andere optie. En alhoewel Google’s Android oorspronkelijk was ontworpen voor smartphones, heeft het ook momenteel een stevige plaats ingenomen op de mediaspeler en set-top box TV markt.

Deze mini PC’s werken dus als gewone desktop computers, die vrijwel geen bureauruimte in beslag nemen. Ze zijn soms zo klein dat ze heel gemakkelijk aan de achterkant van een monitor bevestigd kunnen worden.

Dit bij voorkeur met een standaard VESA-bevestiging, wat een aanzienlijk voordeel zal zijn in situaties waar de ruimte vrij beperkt is.

Televisie set-top box

Videostreaming, zoals het bekijken van Netflix programma’s, kan prima gedaan worden met een mini PC. Voeg gewoon een Bluetooth muis en toetsenbord toe, of een toetsenbord met een ingebouwd trackpad, en jij bent er volop klaar voor om met jouw multimedia spektakel te starten.

Mini Windows PC’s spelen alsook high-definition YouTube video’s af in een webbrowser en draaien daarnaast multimedia software zoals Kodi, Plex en andere MediaPortal mediaservers en client-apps.

Naast Netflix is er direct toegang mogelijk tot Hulu, Spotify, Disney Plus. Of Minecraft, e-mail, het nieuws en actuele weer. En als jij graag Skype op een TV wenst uit te voeren, dan doet zo’n mini PC dat ook prima. Met een aangesloten webcam uiteraard!

Mini PC’s kunnen ook simpel worden aangepast voor andere specifieke applicaties. Maar koop die mini PC niet om hem te gebruiken om zware games te gaan spelen, want in de meeste gevallen hij heeft gewoonweg niet het reken- en grafische vermogen om die games soepel te laten draaien.

Geweldig hulpmiddel

Een Windows mini PC is een geweldig hulpmiddel om bij de hand te hebben, maar enkel als je weet wat het in de eerste plaats zo geweldig maakt. Hierboven had je reeds een aantal redenen kunnen lezen om zelf ook voor zo’n betaalbare Windows minicomputer van Kabel-Mania te gaan. Wat houdt jou nu nog tegen?

windows mini pc