Die zéér kleine USB poort op jouw Android mobiele telefoon of een ander draagbaar apparaat is meestal een Micro-B aansluiting. Deze aansluiting is aanzienlijk kleiner dan de USB type-B aansluitingen op printers en scanners.

De Micro-B aansluiting is slechts de helft van de dikte van een Mini-B aansluiting op digitale camera’s. Micro-A pluggen en Micro-B aansluitingen zijn daarnaast tevens de standaard als het gaat om verbindingen voor USB On-the-Go, of te wel een OTG kabel of connector.

Bij deze kleine USB aansluiting heeft de kabel die wordt aangesloten op de smartphone een USB 2.0 Micro-B aansluiting en bevat aan de andere kant een type A-stekker voor op de computer of een USB oplader. Let op: USB 3.0 Micro aansluitingen accepteren wel een 2.0 Micro-stekker, maar niet andersom.

Micro USB kabels worden tegenwoordig voor allerlei soorten apparaten gebruikt. Met deze oplaadkabel wordt jouw MP3 speler, Android smartphone of tablet van stroom voorzien door hem op een USB adapter of op jouw computer aan te sluiten. Met deze kabel kan jij tevens eenvoudig jouw gegevens op je mobiel via een PC beheren, zoals muziek, video’s, foto’s en nog veel meer.

En die OTG kabel waar we het eerder over hadden is ideaal voor het verbinden van een toetsenbord, muis, flash drive, of zo met jouw mobiel of tablet.

De Micro USB kabels van Kabel-Mania zijn niet alleen zeer duurzaam en universeel compatibel met alle Micro USB apparaten. Ze zijn tevens leverbaar in allerlei lengtes en indien gewenst oprolbaar of uitrekbaar voor nog meer gebruiksgemak.

Ook handig is een Micro USB kabeltje voorzien van een 90 graden hoek. Deze gehoekte USB kabel  is perfect voor toepassingen waarbij een strakke pasvorm en beperkte ruimte het geval is.

Er is momenteel een duidelijke verschuiving in de richting van USB-C kabels, maar op dit moment blijft Micro USB de belangrijkste standaard om jouw smartphone en vele andere gadgets op te laden.

Deze USB snoeren zijn misschien niet de meest opwindende technische hulpmiddelen in jouw huis, maar ze zijn absoluut essentieel om je elektronische arsenaal fijn opgeladen te houden.

Houd al jouw gadgets met Micro USB aansluiting dan ook fijn energiek en levend met een Micro USB kabel van Kabel-Mania.nl

Kabel-Mania zorgt wel voor voldoende Micro USB energie in jouw leven!

https://www.kabel-mania.nl/kabels/micro-usb