Wat is een Android TV Box

Voor diegenen die dit stiekem nog niet wisten: Een Android TV box is een kleine mediacenter dat verbinding maakt met een TV om zo films, TV-programma’s en games af te kunnen spelen.

Deze kleine wonderdozen kunnen bijna iedere TV omtoveren naar een super slimme smart TV met een breed scala aan mogelijkheden. De meeste personen gebruiken ze echter om films of tv-programma’s van hun favoriete streaming sites te kunnen streamen via bijvoorbeeld KODI en Netflix.

Hier bij Kabel-Mania is een groot assortiment aan Android doosjes, maar we noemen hieronder de beste TV boxen die we kunnen leveren:

MECOOL KM3

De Mecool KM3 is een Android box die jou kan verrassen met zijn eigen Google certificering, waardoor het mogelijk is om Google Cast inhoud van je smartphone naar deze ontvanger te  streamen.

Naast zijn krachtige Quad Core Amlogic S905X2 processor biedt de KM3 alsook 4 GB aan DDR4 RAM en 64 GB interne opslag. Verder is het voorzien van een dual-band WiFi zender, Bluetooth 4.2, USB 3 poort.

En beschikt het over het Android TV 9 besturingssysteem, waardoor je er wel op een zeer comfortabele manier mee kan communiceren door hetgeen je wenst simpelweg via de microfoon in de afstandsbediening aan de Google Assistant door te geven!

Beelink GT1 mini

De Beelink GT1 mini TV Box is extreem klein. De specificaties lijken vrij veel op die van de Mecool KM3. Deze mini pc draait echter standaard op Android 8.1, welke geüpgrade kan worden naar Android 9.0.

De standaard meegeleverde afstandsbediening is vrij eenvoudig en dient voor het uitvoeren van de basisfuncties. En als je op de microfoonknop drukt, dan wordt Google Search met Voice Search gestart waarmee jij op het internet naar inhoud kan zoeken en deze alsook kan starten.

Jij kan eveneens Google Assistant installeren vanaf de Google Play Store en hiermee geïnstalleerde apps zoals YouTube of Netflix lanceren!

Je kan deze GT1 mini idem dito op afstand bedienen via jouw mobieltje via de app ‘Cetusplay’ of er een flymouse, standaard muis of toetsenbord van Kabel-Mania op aan te sluiten.

Beelink GT King

Deze Beelink Android TV BOX heet natuurlijk niet voor niets de ‘King’! Deze GT King is voorzien van de supersnelle Amlogic S922X A73 Quad Core processor. Intern lijkt het verder veel op de bovenstaande Android TV boxen, maar het is wel prettig om te weten dat het over een MiMo WiFi receiver beschikt , een Gigabit Ethernet aansluiting en standaard op Android 9 draait.

Plus dat de ingebouwde grafische processor bijzonder krachtig is en jij er zodoende zonder problemen krachtige games zoals PUBG op kan spelen!

Van harte aanbevolen

Al deze bovenstaande MECOOL en Beelink Android TV boxen van Kabel-Mania kunnen van harte aangeboden worden aan iedere multimedia en internet fanaat die op zoek is naar een krachtige en efficiënte mini TV box voorzien van een modern en geavanceerd besturingssysteem!

MECOOL KM3

Beelink GT1 mini

Beelink GT King

PS. Dit artikel kwam tot stand met hulp van wirelesshack & androidpctv