Als een trotse gaming computer bezitter wil je uiteraard ook het beste gamingtoetsenbord voor jouw pc uitkiezen. Want naast de beste gamingmuis, is het ook van belang dat je optimaal via jouw toetsenbord met je pc communiceert, aangezien dit echt een wereld van verschil kan maken in je persoonlijke gaming beleving. Het is dus logisch om een gamingtoetsenbord bij Kabel-Mania te kopen dat robuust, comfortabel en responsief is!

Wat is een mechanisch toetsenbord? 

Een mechanisch toetsenbord gebruikt daadwerkelijk fysieke schakelaars onder de toetsen om te bepalen wanneer de gebruiker op een toets heeft gedrukt. Druk op een toets en je drukt vervolgens de schakelaar naar beneden. Druk de schakelaar in en het toetsenbord stuurt daarna direct een signaal naar de pc dat het op die toets drukt. 

In eerste instantie lijkt dit ontwerp niet zo opmerkelijk. Je beschikt tenslotte al over een toetsenbord en je kunt zien wanneer je op een toets hebt gedrukt: want je drukt er eentje naar beneden en er verschijnt warempel een letter op het scherm... 

De meeste toetsenborden zijn samengesteld uit een set van drie plastic membranen, met rubberen koepelvormige schakelaars onder elke toets. Druk op een toets en de rubberen schakelaar duwt door een gat in het middelste membraan om de bovenste en onderste membranen met elkaar te verbinden, waardoor er een elektrische verbinding ontstaat waarmee het toetsenbord de invoer naar jouw pc stuurt. 

Dit toetsenbordontwerp is goedkoop en morsbestendig, maar het geeft jou niet echt een tastbare of hoorbare feedback wanneer je op een toets drukt, wat dan ook de manier waarop je typt veranderen kan. 

Mechanische toetsenborden maken daarentegen (zoals reeds vermeld) gebruik van een schakelaar onder elke toets. Afhankelijk van het type switch kunnen deze toetsenborden verschillende responstijden hebben, waardoor ze vooral aantrekkelijk zijn voor gamers en ‘zware’ of drukke typisten.

Een mechanisch toetsenbord is luid 

Omdat mechanische toetsenborden schakelaars van hogere kwaliteit gebruiken, kunnen ze meer kosten, langer meegaan, zwaarder aanvoelen... en anders klinken.

Hoewel het werkelijke geluidsvolume afhangt van het soort schakelaar dat jouw toetsenbord gebruikt, en van je eigen typetechniek, zijn mechanische toetsenborden aanzienlijk luider dan andere soorten toetsenborden.

Voordelen van mechanische toetsenborden 

Nu jij een idee hebt wat een mechanisch toetsenbord is, laten we nu dan eens kijken naar de voordelen ervan. 

  • Mechanische toetsenborden hebben een langere levensduur dan andere soorten toetsenborden. De meeste mechanische schakelaars zijn getest voor ongeveer 30-70 miljoen toetsaanslagen. Standaard toetsenborden hebben veelal een levensduur van slechts 5 miljoen toetsaanslagen.
  • Mechanische schakelaars gaan lang mee en slijten niet snel. Zelfs na vele jaren kan het typen op een mechanisch toetsenbord aanvoelen alsof je het voor het eerst gebruikt.
  • Mechanische toetsenborden zijn over het algemeen wat zwaarder dan dan ‘gewone’ toetsenborden. Dit biedt een goede stabiliteit en het zal zo niet gemakkelijk verschuiven.
  • De toetsen zijn zeer eenvoudig te verwijderen en opnieuw te installeren voor een algemene reiniging, vervanging of aanpassing. 

Het hebben van een betrouwbaar mechanisch toetsenbord van Kabel-Mania, dat comfortabel voor jou als gamer of marathon-typer is, zal een geweldige aanvulling zijn voor jouw pc, en daarnaast je typ- en gamingervaring nog aangenamer maken! 

mechanisch