Het kan voor sommige personen moeilijk of soms zelfs onmogelijk zijn om AV kabels door hun hele huis te laten lopen. Met een draadloze Measy AV of HDMI zender kan jij al jouw bronapparaten, zoals een Blu-ray speler of een computer, zonder bedrading op jouw TV of videoprojector aansluiten.

Met draadloze HDMI sluit je namelijk eenvoudig een zender aan op bijvoorbeeld je bestaande TV settopbox in jouw woonkamer, opdat jij en al je vrienden vervolgens simpel kunnen genieten van een draadloze AV streaming ervaring waar jij die TV van jou ook maar plaatst.

Er zijn bij deze aansluiting nog wel een aantal zaken van belang, zoals:

Het werkbereik

Dit vertegenwoordigt de maximale afstand tussen de Measy HDMI zender plus ontvanger en die moet ervoor zorgen dat er een stabiel signaal blijft, zonder verlies van beeld- en/of geluidskwaliteit. Een Measy zender kan dit doen tot 200 en soms wel 350 meter, afhankelijk van het model en de weerstand die het verkrijgt van bijvoorbeeld obstructies zoals bewapend beton.

De video- en audiokwaliteit

De belangrijkste beeldkwaliteit die jij van dit type apparaat kunt verwachten, is 1080p. Voor veel filmfans en gamers zijn er modellen die 3D ondersteuning bieden. En als het gaat om de audiokwaliteit, is 5.1 meestal de standaard, alhoewel sommige HDMI kits (zoals de Measy HD686) alsook 7.1 surroundgeluid kunnen verwerken.

Hieronder behandelen we nog even snel twee draadloze Measy video zenders:

De Measy AV530

Dit product bestaat uit 1 zender en 2 ontvangers. Het maakt gebruik van een geavanceerd 5.8 GHz draadloos transmissiesysteem en biedt de voordelen van een lang transmissiebereik, sterke anti-interferentie en een hoge mobiliteit.

Het kan eenvoudig AV signalen van een DVD of DVR speler, CCTV veiligheidscamera, IPTV, satellietontvanger, digitale TV-settopbox en andere soortgelijke AV apparaten via radiogolven verzenden en ontvangen. Hiermee kan jij simpel draadloos audiovisuele gegevens delen en genieten van een onbelemmerd visueel effect en HiFi audio ervaring.

De Measy HD686

Deze unieke draadloze WiFi audio video HDMI extender verzendt en ontvangt tot op een afstand van 200 meter (in de open ruimte). Het ondersteunt een uitgangsresolutie van 1080 @ 60Hz, wat een Full HD 1080p signaal betekent, plus is compatibel met 3D video.

Daarnaast beschikt de zender over een ingebouwde infrarood signaal transmissie. Jij kan deze functie gebruiken om de Blu-ray / DVD speler, digitale settop TV-box en andere apparatuur op een grote afstand te bedienen.

Geen lelijke kabels

Kortom, wil jij jouw favoriete film op de TV in je slaapkamer bekijken, maar staat die Blu-ray speler van jou in de woonkamer? Een Measy video extender van Kabel-Mania is in dat geval de beste keuze voor iedereen die geen lelijke kabels door het huis wil laten lopen.

measy