Muziek zorgt ervoor dat de mensen bij elkaar komen, althans volgens Madonna die dit in het liedje ‘Music’ zingt. En volgens haar (wat ook in dit liedje te vinden is) wil ze nooit meer stoppen met dansen als de muziek begint. Ze wordt zelfs een beetje gek als die voor haar zo belangrijke music stopt!

Wat is het leven zonder muziek? 

Volgens sommigen houdt muziek je in leven! Het is wat je zal helpen te overleven, zelfs in de ergste situaties. Want we hebben allemaal iets nodig om ons in het leven aan vast te klampen en voor velen doet muziek dat voor ons. 

Hoewel muziek vaak zo heel eenvoudig lijkt, en we het vaak als iets vanzelfsprekend beschouwen, is het één van de meest complexe en fascinerende dingen in ons universum. Het is zelfs gebaseerd op wiskundige principes, want het feit dat geluidsgolven van bepaalde frequenties gecombineerd kunnen worden om melodieën te creëren die onze oren op een plezierige manier interpreteren, is op zich al behoorlijk ongelooflijk! 

En dan nog wat andere interessante feitjes: wist jij bijvoorbeeld dat jouw hartslag zich aan de muziek aanpast waarnaar jij luistert? En dat coole music dezelfde activiteit in het deel van de hersenen stimuleert die het dopamine ‘plezier’ hormoon afgeeft... Je weet wel het hormoon dat ook bij bepaalde slaapkameractiviteiten vrijkomt! 

En ten slotte: het favoriete liedje van een persoon wordt meestal sterk geassocieerd met een behoorlijk emotionele gebeurtenis in zijn of haar leven.

Genezende eigenschappen 

Muziek kan daarnaast als een geneesmiddel voor onze ziel beschouwd worden. Het luisteren naar goede muziek heeft dan ook een grote psychologische impact. Het is soms alsof we de muziek voelen in plaats van ernaar te luisteren. Muziek voegt zo een soort derde dimensie toe en juist daarom lijkt het leven zo heerlijk zinvol! 

Als jij je dan ook zou afvragen of jij echt zonder muziek zou kunnen leven, dan blijkt dit iets dat voor velen onmogelijk is, zonder een gevoel te krijgen dat er een stukje van de ziel afgesneden wordt. Het leven zonder muziek is in dit geval als een hemel zonder sterren...

Muziek verbindt ons met onszelf 

Ja ik weet het, het klinkt allemaal behoorlijk dramatisch. Maar muziek gaat dan ook niet alleen om geluid, het is immers een gevoel, een emotie en een voldoening die ons met de wereld om ons heen verbindt. Plus het verbindt ons met onszelf. 

Muziek maakt ons compleet. Muziek horen we niet alleen op de radio, want muziek is overal. Het is zelfs je innerlijke stem die naar je zingt als jij je gelukkig voelt, of die met je meehuilt als jij verdrietig bent. Misschien wordt al die muziek dan ook in jouzelf gecreëerd! 

Kabel-Mania en i-Mania bieden allerlei music gadgets en tools om er voor te zorgen dat muziek jouw leven ook compleet kan complementeren. Zodat we kunnen zeggen: “Maestro... music please, want we willen volop met ons gevoel leven!” 

CONSUMER ELECTRONICS MP3 & MP4 & RADIO

Bron: quora