Webcams worden wereldwijd volop toegepast om eindeloos met elkaar te chatten, maar een andere functie die eveneens veel wordt toegepast is web camera’s voor het gebruik van live streaming.

Denk hierbij aan webcam feeds van over de gehele wereld om zo een bijzondere blik in het leven van andere mensen aan te bieden of voor fascinerende bewegende beelden van beroemde of unieke bezienswaardigheden.

Live streaming

De eenvoudigste camera’s geschikt voor live streaming zijn webcams. Ze zijn alsook de goedkoopste en meest gemakkelijk verkrijgbare camera’s. Ze zijn ideaal voor uitzendingen en heel eenvoudig in gebruik.

Voor veel streaming doeleinden zijn webcams de ideale keus. Er is geen extra USB ‘capture’ apparaat of speciale webcam uitzendingssoftware meer nodig. Plus de webcam is behoorlijk draagbaar.

Live streaming webcams zijn zodoende ideaal voor de implementatie van camerafeeds op jouw website.

Instellen live streaming webcams

Wat jij ook met de webcam gaat filmen, jouw opstelling moet behalve een webcam over een voedingsbron, de verwerkingscomputer of het coderingsapparaat en een internetverbinding beschikken.

Online uitzenden

Nadat je jouw webcam hebt ingesteld om de gewenste gebeurtenissen vast te leggen, heb je drie andere dingen nodig om van deze camerabeelden een streaming uitzending te maken. Deze drie dingen zijn een supersnelle & betrouwbare internetverbinding, coderingssoftware of -hardware en een streaming platform.

Het streaming platform

Dit kan een gratis platform zijn, zoals YouTube, of het kan een zogenaamd white-label streamingplatform zijn, zoals DaCast of Ustream.

Hoe een webcam te integreren

Door je webcam stream naar jouw streamingplatform naar wens te uploaden, wordt deze in een gecodeerde indeling geplaatst, waarmee jij deze stream eveneens op andere websites kan implementeren.

De procedure hiervan varieert enigszins per platform, maar in de meeste gevallen gaat het om het kopiëren van de zogenaamde ‘embed code’ en deze vervolgens in de nieuwe locatie te ‘pasten’ of plakken.

Zodra dat is gebeurd, verschijnt de stream automatisch in een eigen frame op de webpagina. Indien de video een livestream is, wordt deze constant uitgezonden. Als het is echter ingesteld is als een on-demand video, zal de frame inactief zijn totdat de kijker het activeert door erop te klikken.

Conclusie

Webcams zijn een eenvoudige, goedkope en handige manier om beelden te maken voor live streaming. Start nu ook simpel via Kabel-Mania met jouw eigen live stream.

webcams

Met hulp van info van DaCast