Voordat tablets een populaire gadget werden, waren netbooks behoorlijk populair voor het simpel uitvoeren van eenvoudige computertaken. Deze ultra draagbare minicomputers waren vroeger kostenarm en energiezuinig, met een prijskaartje van minder dan 300 euro.

De netbook

De ontwikkeling van netbooks heeft daardoor een grote invloed gehad op hoe we ons mini computer leven hebben geleidt.

Ze waren bij hun release zo bijzonder populair, dat er vervolgens veel verschillende soorten netbooks op de markt kwamen en met de komst van extra snufjes en zo de prijzen omhoogschoten. Tegelijkertijd daalden echter de prijzen voor klassieke laptops drastisch.

Desalniettemin begon de interesse in netbooks flink te dalen, toen tablets hun intrude deden en volop aan consumenten werden blootgesteld.

De Chromebook

Over het algemeen waren netbooks geweldig, maar enkel geschikt voor basisgebruik zoals browsen en e-mail. De moderne mini laptop die nu nog het meest in de buurt komt van zo’n ouderwetse netbook, is wellicht een zogenaamde Chromebook. Da’s veelal een moderne equivalent ervan te noemen, waarvan sommige tegenwoordig zelfs over tablet functies beschikken. Ze zijn vooral erg geliefd in de educatieve omgeving.

Vroeger was zo’n Chromebook overigens weinig meer dan een veredelde netbook met het Chrome besturingssysteem van Google. Hoewel deze op Chrome OS gebaseerde laptop nog steeds resoluut webgericht is, bieden ze nu nog veel meer functies.

Als jij het grootste deel van jouw werkuren in de cloud doorbrengt, dan biedt een Chromebook jou veel van de functionaliteit van een standaard Windows 10 of Mac OS laptop en kan deze, afhankelijk van het model, idem dito een mogelijk veel langere levensduur van de accu hebben.

2-in-1 en hybrid laptop

Erg populair zijn tegenwoordig de converteerbare 2-in-1 laptops. Met deze apparaten kan jij snel schakelen tussen een laptop en een tablet stand, door simpelweg het toetsenbord weg te klappen. Verder zijn er evenzo de zogenaamde ‘hybrids’, wat soortemet mini PC’s zijn met veelal afneembare toetsenborden. Deze zijn echter veel minder comfortabel om op je schoot mee te typen dan een conventionele (mini) laptop.

De MacBook

En dan is er uiteraard de MacBook. De liefde van sommigen voor deze laptop van Apple is onevenaarbaar. Vooral de MacBook Air heeft een echt eigen idoolstatus bereikt. Toen Apple het in 2008 introduceerde, definieerde het opnieuw wat een laptop zou kunnen zijn en legde het de lat behoorlijk hoog voor andere computerfabrikanten qua stijl en draagbaarheid.

Veel mensen zijn dol op hun MacBook Air en noemen het de beste laptop die een ander aan zou kunnen schaffen. Maar vergeet, met een bijna identiek dun en licht ontwerp waar iedereen zo is van gaan houden, ook de standard MacBook en MacBook Pro niet!

Een laptop of netbook bag

Dus kon jij het, als gadget en computer liefhebber, natuurlijk niet laten om zo’n iconische MacBook Air of andere fraaie laptop aan te schaffen. Maar om jouw belangrijke investering te beschermen, heb je echt wel een Kabel-Mania laptop of netbook bag nodig om zo mogelijke schade door accidentele valpartijen en normale slijtage te voorkomen.

En of jij nu voor een tas of sleeve kiest, je kan er bij Kabel-Mania altijd van uit gaan dat er zeker een stijl is die zowel qua budget als esthetiek bij jou past. Oordeel zelf!

laptop netbook bag