Zonne-energie is de sleutel tot een toekomst met schone energie. De zon geeft namelijk elke dag weer veel meer energie af dan we nodig hebben om alles op aarde van stroom te voorzien. Dus waarom benut jij ook die kracht van solar power niet!

Schone energiebron 

Zonne-energie is een schone, goedkope, hernieuwbare energiebron die bijna overal ter wereld ingezet kan worden, want elk punt waar het zonlicht ons aardoppervlak raakt, is een potentiële locatie om zonne-energie op te wekken! 

Zonne-energie is verder heel bruikbare energie die wordt opgewekt uit de zon in de vorm van elektrische of thermische energie. Zonne-energie kan op verschillende manieren opgevangen worden, waarbij de meest voorkomende die met fotovoltaïsche zonnepanelen is die de zonnestralen in bruikbare elektriciteit omzetten.

Wat is een mini-zonnepanel? 

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn mini-zonnepanelen miniatuurpanelen die zonne-energie geleiden, energie van de zon ontvangen en deze alsook gebruiken om een product van stroom te voorzien. 

Mini-zonnepanelen zijn doorgaans draagbaar en bruikbaar wanneer de grotere panelen niet nodig of onpraktisch zijn. Hun flexibiliteit is een grote troef die hen onderscheidt van de zonnepanelen op ware grootte. Je weet wel: die jij op het dak van jouw huis kan plaatsen.

Toepassingen van ‘mini’ solar power 

Mini-zonnepanelen zijn veelzijdige stroombronnen voor kleinere apparaten of gadgets die niet een behoorlijke voorraad energie nodig hebben en verbruiken. Ze kunnen subliem gebruikt worden om zakrekenmachines, horloges, zaklampen, camera’s, radio’s en allerlei portable apparaten van stroom te voorzien. 

Ze kunnen eveneens laptops en mobiele telefoons van stroom voorzien in combinatie met hun eigen batterijen. Deze zonnepanelen kunnen die batterijen prachtig opladen om zo voor een continue stroomvoorziening te zorgen.

Grootte voordeel 

De grootte van de een mini solar panel biedt een eenvoudig voordeel ten opzichte van grotere zonnepanelen. Mini-zonnepanelen zijn immers gemakkelijker te hanteren en te beheren, en ze hebben een veelzijdigheid die grotere, omvangrijkere panelen absoluut niet bieden kunnen. 

Mini-zonnepanelen kunnen namelijk gemakkelijk ingepakt en op reis meegenomen worden, of het nu in het vliegtuig is of op een kampeertrip naar een afgelegen plek zonder elektriciteit. 

Kortom, een mini-zonnepaneel is een geruisloze, emissievrije stroomopwekker. Geniet ook van al deze solar power die kabel-Mania jou kan aanreiken! 

CONSUMER ELECTRONICS ELECTRONICS SOLAR POWER 

Bronnen: o.a. energysage & homeguides.sfgate