Het gebruik van een krachtige Kabel-Mania Ethernet switch wordt steeds belangrijker, vooral als het gaat om professionele bedrijven en kleine tot middelgrote ondernemingen. 

Want met het toenemende Ethernet dataverkeer dat bijvoorbeeld gegenereerd wordt door individuele werkstations binnen het lokale netwerk, gegevensopslagsystemen, servers, VoIP en multimedia gadgets, is het essentieel om over één of meerdere betrouwbare en krachtige Ethernet switches te beschikken.

De voordelen liggen voor de hand: met een Ethernet switch van Kabel-Mania kan jij de beschikbare bandbreedte beter beheren en kan jij alsook effectief het beleid instellen voor de prioriteiten van het Ethernet verkeer, het maken van subnetten, plus het isoleren van groepen computers of andere apparaten.

Wat is een Ethernet switch?

Met een Ethernet switch kunnen de aangesloten Ethernet apparaten met elkaar communiceren, waarbij het lijkt alsof de schakelaar zelf niet eens bestaat (er wordt ook gezegd dat zijn gedrag ‘transparant’ is).

In tegenstelling tot de oude vertrouwde hubs verstuurt een switch frames (dat is de naam van het Ethernet data-pakket) van één van de poorten enkel naar die poort waarop de frame ontvanger op aangesloten is.

Op deze wijze kan een switch het gegenereerde Ethernet verkeer drastisch verminderen door het overbodig verkeer te resetten.

In tegenstelling tot een hub (die de gegevens namelijk naar het gehele netwerk verzendt), regelt de switch de bestemming van elk Ethernet data pakket en stuurt deze direct naar het juiste apparaat.

Niet alleen voor op kantoor

Het gebruik van meerdere apparaten of gadgets in jouw huis, die om een bekabelde Ethernet verbinding vragen, is tegenwoordig een vrij gebruikelijk scenario.

Helaas is in dat soort situaties dan het bezit van enkel een standaard modem niet voldoende en is het veel beter om een Kabel-Mania Ethernet switch te nemen, waarmee al jouw apparaten heel simpel tot het internet toegang hebben.

Waar verder op te letten

Afhankelijk van het netwerktype en het gebruik, moet je uiteraard een switch kiezen die deze snelheid ondersteunt.

En waarschijnlijk is het belangrijkste kenmerk van iedere switch het aantal poorten dat aanwezig is. Tel zodoende zorgvuldig hoeveel bekabelde verbindingen jij nodig hebt en beslis op basis hiervan de switch die je nodig hebt.

Maak de switch!

Er zijn misschien nog wel wat meer zaken waarop je moet letten. Maar zeker echter is, dat een Ethernet switch van Kabel-Mania een uitstekende combinatie van prestaties, functionaliteit en efficiëntie vertegenwoordigt. Dus maak nu ook heel slim de switch naar een Kabel-Mania Ethernet switch!

ethernet switch