Digital is in! Een digitale microscoop is een variatie op een traditionele optische microscoop, die optica en een digitale camera gebruikt om vergrotingen te tonen. Een digitale microscope maakt dus gebruik van de kracht van digitale beeldverwerking om het gemakkelijker te maken om te zien wat door een scoop wordt waargenomen.

Een digitale microscoop kan digitale (stilstaande) beelden opnemen of soms zelfs live videobeelden aanleveren, allemaal dankzij een geïntegreerde digitale camera of een camera die via een adapter op de microscoop zelf bevestigd kan worden. Veel modellen kunnen deze digitale afbeeldingen daarnaast via een USB-poort naar een tv-scherm of een computer verzenden. 

Enkele toepassingen van een digitale microscoop:

Meten is weten! 

Met de beelden die via een digitale microscoop vastgelegd worden, kan jij jouw onderwerp op een veel grotere schaal nauwkeurig meten, manipuleren en bestuderen. Nauwkeurige metingen zijn van groot belang voor het vergelijken of contrasteren van bijvoorbeeld één organisme met een andere, of bij het nemen van belangrijke beslissingen omtrent kwaliteitscontrole.

Presenteer het! 

Afbeeldingen of video’s die met digitale microscopen gemaakt worden, kunnen worden gebruikt in rapporten, presentaties of beoordelingen. Ze kunnen daarnaast simpel gedeeld worden via e-mail, het internet of in colleges met collega's of studenten.

Bespaar kosten! 

Kostenbesparing in de klas. Eén digitale microscoop elimineert de noodzaak van een microscoop voor iedere leerling omdat hetzelfde beeld door de hele klas kan worden bekeken wanneer het op een scherm geprojecteerd wordt. De digitale afbeelding kan als onderdeel van een opdracht eveneens simpel gekopieerd worden en aan elke individuele student verstrekt worden.

Ze besparen de ogen! 

Digitale video microscopen bieden de mogelijkheid om kleine onderdelen op grote schermen te bekijken, waardoor vermoeidheid van de ogen verminderd wordt. Ze zijn uiterst nuttig voor het beoordelen van de kwaliteit, reparatie of productie van onder meer printplaten (moederborden). Videomicroscopen zijn tevens perfect voor inspectiediensten waar constant onderzoek van kleine onderdelen nodig is.

Ze zijn heel betaalbaar! 

Digitale microscopen zijn relatief goedkoop in vergelijking met veel andere soorten microscopen. En zeker hier bij Kabel-Mania, waar jij een complete selectie van digitale microscopen voor in een klaslokaal, laboratorium, zakelijk of thuisgebruik vindt. 

Grootse of groot gemaakte onderzoekingen beginnen met een digitale microscoop van Kabel-Mania! 

digitale microscoop

digital-microscope