Als jij jouw kinderen graag wilt introduceren in de wereld van elektronica, dan is Arduino de juiste keuze. Arduino is namelijk erg leerzaam en leuk om mee te experimenteren. Mensen over de hele wereld gebruiken Arduino om allerlei leuke elektronicaprojecten te creëren en echte problemen op te lossen.

Maak hier even kennis met Arduino!

Leren over elektronica moet leuk zijn voor kinderen en een Arduino board maakt het zowel leuk als toegankelijk voor alle leeftijden. Het is altijd gemakkelijker om dit te leren door middel van praktische activiteiten. Arduino projecten bieden zodoende een heel boeiende manier voor kinderen om meer geïnteresseerd te raken in het bouwen en manipuleren van elektronica.

Arduino is een open source systeem en zodoende gemakkelijk toegankelijk. In plaats van zich beperkt te voelen, zijn kinderen hiermee vogelvrij om zo creatief mogelijk te zijn als ze maar willen!

Waarom zouden kinderen Arduino moeten leren kennen?

Arduino is een tool die nieuwsgierige kinderen creëert. Nieuwsgierige kinderen zullen vervolgens nieuwsgierige volwassenen worden en al  deze nieuwsgierige volwassenen zijn de innovatieve doorzetters die de wereld vormgeven.

Als jij wilt dat jouw kinderen zich afvragen hoe en waarom sommige elektronische componenten werken, jij wenst dat zij hard werken om oplossingen te vinden en je wilt dat ze dit kunnen bereiken. Het unieke Arduino platform doet dit allemaal. Hieronder vind je enkele redenen waarom we kinderen zouden aanmoedigen om thuis Arduino projecten uit te voeren en hiervan te leren:

Ontwikkel probleemoplossende vaardigheden: problemen oplossen is een noodzakelijke activiteit in het leven. Arduino leert kinderen constructief met het oplossen van allerlei problemen.

Het is gemakkelijk en ondersteunend: we moedigen kinderen aan om elektronica en robotica te leren, maar we houden natuurlijk ook van Arduino. Het is niet alleen simpel toe te passen, maar er bestaat tevens een fantastische Arduino gemeenschap waar jij tools kunt verzamelen en hulp kunt ontvangen bij projecten.

Het is leuk: bijna alle kinderen houden van Arduino. Het prikkelt hun hersenen en hun ogen lichten al snel op met alle mogelijkheden ervan. Kinderen hebben dan ook veel plezier met Arduino.

Werkgelegenheid en kansen: we kunnen niet echt in de toekomst kijken, maar we kunnen er vrijwel zeker van zijn dat er veel toekomstige carrières zullen zijn voor individuen die programmeren en voor mensen die probleemoplossers zijn. Zet jouw kinderen op het juiste pad naar een interessante loopbaan door ze bij Arduino te betrekken.

Leer wetenschap, wiskunde en techniek: wat je met Arduino leert is niet beperkt tot technologie of programmeren. Arduino zal namelijk een breed scala aan onderwerpen behandelen, waaronder wiskunde, wetenschap en techniek.

Bouw geweldige dingen: vanaf het allereerste Arduino project zal jij al snel beseffen dat kinderen met Arduino behoorlijk geweldige dingen kunnen maken. Zodra ze begrijpen hoe iets werkt, zal het hun geest prikkelen om andere manieren te bedenken om Arduino te gebruiken en zullen jouw kinderen hier geweldige dingen mee maken.

De bijzondere wereld van Arduino

Het is eenvoudig om kinderen te introduceren in de wereld van Arduino. Bekijk eens wat voor supplies Kabel-Mania heeft om Arduino, Pi of SCM projecten mogelijk te maken. Plus sneup daarna ook even via Google op het web: er zijn namelijk tal van andere geweldige Arduino bronnen op het internet te vinden. Allemaal geheel gratis en erg handig voor beginners!

Kom op kids, wanneer stappen jullie in de bijzondere wereld van Arduino?

arduino scm supplies