Huizen die zonder de noodzaak van traditionele verwarmingssystemen verwarmd worden, die zijn er al. Robotstofzuigers ook. Maar er is nog veel meer op komst, met daarbij een stille revolutie die de manier waarop we in onze huizen leven, langzaam verandert. Kabel-Mania vertelt je meer over dat en een smart home!

Nieuwe bouwmethoden zullen mainstream worden 

Sommige woningen die volgens de Duitse passiefhuisstandaard gebouwd zijn, zijn zo goed geïsoleerd en luchtdicht dat de brandstofrekeningen ervan een fractie zijn van die van conventionele gebouwen. 

De isolerende en luchtdichte eigenschappen van de meeste ramen, warmwatersystemen, vloer- en muurisolatie en nog veel meer items zijn momenteel dan ook veel beter dan tien jaar geleden. 

Afgezien van het vallen voor de charmes van dubbele deuren en open lay-outs, is de smaak van huiseigenaren veelal orthodox gebleven, maar er is volgens design trendvolgers een verandering op komst. 

Volgens hen zullen we in het komende decennium een veel moderner design zien, dit vooral omdat het voor de traditionele bouw steeds moeilijker wordt om aan de stijgende milieu- en energienormen te voldoen.

Huishoudelijke apparaten en gadgets sluiten zich aan bij het internet der dingen 

Dagelijkse huishoudelijke artikelen zoals elektriciteitsmeters en thermostaten worden steeds vaker getransformeerd door het internet der dingen, dat apparaten met elkaar verbindt, zodat ze automatisch online gegevens naar je mobieltje of zelfs andere aangesloten apparaten kunnen verzenden en ontvangen. 

Een digitale thermostaat die bijvoorbeeld weet wanneer jij het huis verlaat, kan jou helpen geld te besparen op je energierekening.

Robots zullen steeds meer huishoudelijk werk overnemen 

Samsung heeft al een koelkast ontworpen met een ingebouwde webcam waarmee je via een app naar binnen kunt kijken, zodat je op afstand kunt checken wat je onderweg naar huis moet bijvullen... en het Japans bedrijf Seven Dreamers introduceerde Laundroid, de allereerste automatische wasvouw- en sorteerrobot op de markt! 

Fabrikanten maken ook steeds meer producten die met elkaar ‘praten’ en het Samsung’s SmartThings Future Living Report voorspelt dat binnen de komende 100 jaar 3D geprinte meubels in bijna elk huis de standaard worden.

De neo huisbeveiliging en onderhoud 

Dankzij al onze smartphones en nieuwe beveiligingstechnologie is het nu nog gemakkelijker geworden om ons huis te bewaken terwijl we er weg van zijn en dit kan een positieve invloed hebben op onze premies voor woningverzekeringen. 

Het met het internet verbonden huis van de toekomst zou ons ultiem kunnen helpen om ons thuis veilig te maken en ons daarin compleet gerustgesteld in te voelen. Moderne sensorsystemen zullen ons feedback geven over of een deur geopend is, er veranderingen in luchtvochtigheid zijn en zelfs wanneer er mogelijk een leiding is gebarsten, zodat huiseigenaren het nodige onderhoud kunnen verrichten voordat een klein lek in een groot lek verandert. 

En dan zijn er uiteraard nog de robotstofzuigers... maar er is nog veel meer op komst. Wacht maar af tot die stille revolutie, en Kabel-Mania de manier waarop wij in onze moderne huizen leven, langzaamaan in een smart home verandert! 

CONSUMER ELECTRONICS ELECTRONICS SMART HOME 

Bron: lv