Tegenwoordig is de hartvorm het universele symbool van romantische liefde. Het is overal om ons heen te zien, maar meestal als een hart emoticon op sociale netwerken. Mensen versturen elke dag miljoenen digitale hartjes over het web om hun aanbidding te uiten aan iemand of iets.

Symbool voor liefde

Het hart is de plaats van het fysieke en spirituele wezen en vertegenwoordigt de ‘centrale wijsheid van het voelen in tegenstelling tot de hoofdwijsheid van de rede’, alvolgens William Shakespeare.

Het is mededogen en begrip, levengevend en complex. Het is een symbool voor liefde. Vaak bekend als de zetel van emoties, staat het hart synoniem aan genegenheid.

Goochelaars en alchemisten gebruikten hartsymbolen voor bezweringen met betrekking tot liefde en romantiek. Het symbool werd alsook gebruikt in rituelen met als doel om relaties te versterken.

Het hart wordt al heel lang in vele culturen erkend als een symbool van liefde, naastenliefde, vreugde en compassie.

Maar het is ook een embleem van de waarheid: Het ‘Heilige Hart’ van Christus wordt door de rooms-katholieke kerk toegepast als een symbool van de liefde van de Heer.

Levensenergie

Het hart is daarnaast het perfecte symbool voor de stroom van onze creatieve levensenergie. In de anatomie is het een holle spierstructuur die functioneert als het primaire orgaan van de bloedsomloop van dieren welke de circulatie van het bloed in stand houdt.

De circulatie van het bloed is op zijn beurt essentieel om de zuurstof en voedingsstoffen naar de verschillende cellen, organen en spieren te laten vloeien en hun afvalstoffen te verwijderen. Dus het hart plus het bloed dat zo wordt gepompt, onderhoudt en ondersteunt ons leven.

Passie

Uiteindelijk wordt het hart traditioneel gezien als een plaats van enthousiasme en energie welke ons passie schenkt. We zijn namelijk altijd wel enthousiast en gepassioneerd over het leven en het creatieve leven.

En ook al is het hartsymbool door de eeuwen heen flink geëvolueerd, het hartsymbool geeft het gevoel van liefde het beste op alle niveaus weer.

Ben jij ook gepassioneerd, vol levensenergie of gevuld met veel liefde voor jouw partner. Een hart vormige USB hanger of lieflijke audio signaal deler zal dit positieve gevoel vanuit jouw hart aangenaam delen. Met hartelijke groetjes van Kabel-Mania!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&limit=45&q=hart

PS. Je kan uiteraard ook hier eens kijken voor nog meer liefdevolle ‘hart’ gerelateerde items: https://www.i-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=hart

Via: umich.edu, whats-your-sign.com, ryuc.info & thevintagenews.com