De orginele handwaaier of in het Engels fan kent veel toepassingen, variërend van praktisch tot symbolisch. Ze kunnen jou als een manuele ventilator verkoeling bieden bij warm weer, in een religieus ritueel dienen, verfijning en rijkdom tonen, of gewoon voor de show gebruikt worden.

Symbool van rijkdom of royalty 

Misschien is de meest blijvende rol van deze handheld fan wel het symbool van rijkdom of royalty, dat zich uitstrekt van de oude beschavingen in Egypte en Babylon tot een symboliek die zelfs tot op de dag van vandaag nog voortduurt. 

In Japan wordt overigens aangenomen dat de handwaaier gemodelleerd is naar de vouwende vleugels van een vleermuis, terwijl de Chinezen geloven dat de aanblik van een vrouw die haar gezichtsmasker opwaaide op een festival, leidde tot de creatie van deze bijzondere tool.

Koelt een handwaaier wel echt af? 

Er bestaan tegenwoordig echter vraagtekens bij het idee of een handwaaier wel echt iemand afkoelt. Want de warmte die door de persoon gegenereerd wordt door deze hand ventilator te gebruiken, moet je namelijk opwegen tegen de koeling die erdoor ervaren wordt. 

Het blijkt dan dat dit is niet vanzelfsprekend is. Ook al zal een ventilator koelere lucht aandrijven om zo de door het menselijk gezicht verwarmde lucht te vervangen, zal de persoon die alle bewegingen hiervoor genereert zelf namelijk ook door fysieke inspanning opwarmen!

Galant wapperen! 

Zo’n portable fan is daarnaast echt niet enkel een accessoire voor dames. Mannen kunnen ze ook handig gebruiken om zichzelf af te koelen of heel galant hun metgezellen of vriendinnen er koel mee wapperen. 

Sommige mensen zeggen verder dat ventilators eigenlijk meer warmte aan een kamer toevoegen. Het belangrijkste principe van een ventilator is dat deze lucht in beweging brengt, wat de verdampingskoeling op jouw huid versnelt terwijl je zweet opdroogt. 

Een ventilator verlaagt de temperatuur in een kamer inderdaad niet, maar het verlaagt wel heel aangenaam de temperatuur van je huid.

Lekker elektrisch koelen 

Als moderne mens hoeven we tegenwoordig niet zelf meer te gaan wapperen, maar kan je heel prettig een elektrisch aangedreven hand ventilator gebruiken. 

Deze vaak via USB opgeladen hand ventilatoren zijn uiterst populaire apparaten geworden vanwege hun efficiënte persoonlijke koeling. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen en bieden het ultieme gemak om jou altijd en overal af te kunnen koelen! 

Zo’n portable hand fan van Kabel-Mania bevat veelal een grote oplaadbare batterijcapaciteit, een sterke luchtstroom, plus instelbare snelheden. Sommigen beschikken over een ingebouwde luchtbevochtiger, of wat ook heel nuttig kan zijn: een nachtlampje. 

Als je het wenst biedt Kabel-Mania tevens een hand ventilator aan die via het knijpen in de hand aangedreven worden, om zo net als de handwaaier manueel verkoeling aan te bieden. Dit kan namelijk een fijn hulpmiddel zijn wanneer er ergens even geen stroom voorhanden is.

Een fris gevoel geven 

Ben jij ook op zoek naar een manier om lekker koel te blijven op het strand of tijdens lange wandelingen? Een handheld ventilator van Kabel-Mania belooft jou een fris gevoel te geven terwijl je op pad bent. 

Jij kan zo’n portable fan simpel in jouw tas stoppen en deze indien nodig hieruit trekken. De lange batterijduur of jouw onuitputtende manuele energie maakt het een betrouwbare optie om de zomerse hitte het hoofd te bieden. Is dat niet cool?! 

ventilator

fan