Als jij met Microsoft PowerPoint of andere presentatie softwareprogramma’s digitale presentaties geeft, hoe ga jij dan door naar de volgende of vorige dia weergave? Je zou dit met het toetsenbord of de muis kunnen doen of zelfs de hulp van iemand anders in kunnen roepen, maar dit kan allemaal lastig zijn. Gebruik zodoende voor meer professionele resultaten een Kabel-Mania wireless-presenter, een speciale afstandsbediening voor presentaties, om zo gemakkelijk door al jouw diavoorstellingen te navigeren.

Waarom een wireless presenter? 

Een wireless presenter is ergonomisch en gemakkelijk in de hand te houden. Want je moet er rekening mee houden dat deze afstandsbediening misschien een uur of zelfs een hele dag gebruikt wordt. Bovendien beschikt het over toegankelijke knoppen die gemakkelijk in gebruik zijn, past het daarnaast prima in je zak en is het tevens ideaal voor op een mogelijke zakenreis. 

De externe functies van een standaard draadloze presenter omvatten veelal een voor- en achteruit functie tijdens het uitvoeren van een PowerPoint diavoorstelling (of pagina omhoog en pagina omlaag bij andere programma’s) en je hoeft enkel maar de USB ontvanger op jouw computer aan te sluiten om het te kunnen gebruiken. 

Als presentator hoef je dus niet meer extra software te installeren, maar sluit je de ontvanger gewoon aan en ben je er direct al klaar voor om jouw presentatie via de knoppen van de wireless presenter te navigeren. 

En wellicht wil je bij jouw presentaties soms een laserpointer functie gebruiken om enkele interessante aandachtspunten in de PowerPoint voorstelling te markeren, door deze even met een kleine heldere markeerder van gekleurd licht op het projectiescherm te accentueren.

Oefen eerst met jouw wireless presenter! 

Nadat je een wireless presenter hebt uitgekozen, oefen er dan mee voordat je deze tool daadwerkelijk gebruikt. Probeer het niet alleen uit in je luie stoel achter jouw bureau en desktop PC, maar sluit het ook op jouw laptop aan en neem er daadwerkelijk jouw presentatie mee door. 

Of verplaats je laptop even naar een vergaderruimte zodat je een blik op het grote scherm kunt werpen en kan oefenen om hierbij tevens een prima verbinding met jouw publiek te kunnen behouden. 

Het oefenen met je draadloze presenter moet een onderdeel zijn van de voorbereiding van jouw presentatie om zo te voorkomen dat jouw publiek met mogelijk geklungel afgeleid wordt en om zo heel optimaal het doel van jouw boodschap te bereiken. 

Als bonustip valt nog het volgende te melden: neem altijd extra batterijen mee. Misschien is het ook handig om voor elke lange presentatie de batterijen te vervangen of het compleet op te laden in het geval van een ingebouwde oplaadbare batterij. 

Presenteer beter en handiger! 

Een betere en gemakkelijkere manier om PowerPoint presentaties uit te voeren, is door een draadloze presenter te gebruiken. Dit is namelijk een heel handig hulpmiddel waarmee jij je op de belangrijke punten van jouw presentatie kunt concentreren en waarmee jij deze presentatie heel prettig op afstand kunt bedienen. 

Presenteer ook professioneler met een wireless presenter van Kabel-Mania! 

COMPUTER & NETWORKING WIRELESS PRESENTER

Bronnen: o.a. thesoftwarepro & free-power-point-templates