Wist jij dat de zin ‘Let's see the colour of your money’ vanuit het Engels betekent dat je het geld wilt bekijken waarmee men zal betalen om te verifiëren dat zij het ook daadwerkelijk hebben.

Wist je daarnaast dat zogenaamde kleur psychologie een van de meest gedetailleerde studietypen ter wereld is? Dit komt door al de kracht van kleur en de impact die het in onze ogen bezit. Ons gezichtsvermogen stelt de mens in staat om kleur te zien. In de financiele wereld zijn er kleuren waar je iedere dag aan blootgesteld wordt als het op de kleuren van geld aankomt.

Dit zijn enkele positieve kleuren die geassocieerd worden met rijkdom:

Blauw is een van de populairste kleuren in de wereld van persoonlijke financiën. Het duidt op vertrouwen, comfort en professionaliteit. Daarom maakt het vaak deel uit van het promotiemateriaal van banken en pensioenfondsen, of van ieder andere geld instelling die jouw  aandacht wenst. De beruchte blauwe belastingbrief zal hier helaas ook wel onder vallen...

Paars is van oudsher de kleur van adel geweest vanwege de moeilijkheid om deze kleur te verkrijgen. Groen is een kleur die altijd verbonden is geweest met rijkdom en geld. Groen staat symbool voor groei, voeding en een mooie toekomst. Misschien is dat de reden waarom veel personen het zo ontspannend vinden om langdurig naar al die groene dollarbiljetten te kijken!

In het Engels is ‘to be in the black’ of te wel in het zwart te zitten. Dit is een uitdrukking die aangeeft dat jij vermogen hebt om te betalen en geen schulden hebt. Geen schulden hebben is alsmede verbonden met zwart omdat deze kleur sterkte betekent. Zwart is volgens kleurdeskundigen dan ook de kleur van luxe en elegantie. Vraag ik me enkel af hoe dit te combineren is met ‘op zwart zaad zitten’.

En uiteraard is er de goudkleur. Heb jij je ooit afgevraagd waarom die gouden creditcards zo populair zijn? Goud wordt uiteraard traditioneel gezien als een kleur van rijkdom, klasse en financiële macht. Daar heb je het al!

Daarnaast heb je ook nog negatieve kleuren die met geld en rijkdom geassocieerd worden:

Bruin mag dan wel een rijke kleur zijn die geassocieerd wordt met de aarde of natuur, maar bij financiële diensten wordt dit zelden gebruikt. Bruin kan dan ook betekenen dat het iets heel gewoons is en dat de financiën van jou allesbehalve gewoon zijn.

En tenslotte hebben we rood: dit is één van de sterkste kleuren van het kleurenspectrum en het is daarnaast ook een primaire kleur. Aangezien het een kleur is die vaak gebruikt wordt voor waarschuwingen, gebruiken financiële dienstverleningsbedrijven deze meestal om klanten te vertellen dat er een probleem is met hun account of om betalingsachterstanden te melden. Je staat dan ook niet voor niets in het rood!

Nou, welke geldkleur spreekt jou aan als het gaat om jouw persoonlijke financiën? Als je dit niet direct zou weten, dan kan je natuurlijk eerst even op money onderzoek gaan met een geld detector van Kabel-Mania!

Money money money it's so funny in a rich man’s Kabel-Mania world!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=geld+detector+

Naar een idee van peachy.co.uk