Jij bent vast wel eens met de term ‘2.5D gehard glas’ in aanraking gekomen, want dit is iets wat de afgelopen jaren door verschillende techbedrijven wordt gebruikt als zij hun smart gadgets aan jou tentoonstellen.

Een twee en een half dimensionale weergave klinkt misschien raar op het moment dat jij dit leest, maar dit is een echte ontwerpfactor. Een 2.5D gebogen displayscherm is namelijk een term die gebruikt voor wordt voor glazen vensters met een lichte kromming aan de glasranden. Iets wat meestal als voorgevormd glas aangeduid wordt.

Tegenwoordig hebben veel grote techbedrijven zoals Google, Apple, Xiaomi en anderen dit gebogen designglas in hun recente handsets geïmplementeerd. Dit fraaie glas draagt niet alleen bij aan de esthetiek van het apparaat, maar wordt tevens voor veiligheidtoepassingen toegepast en uiteraard ook voor marketingdoeleinden gebruikt.

Voordelen 2.5D gehard glas

Eén van de grote voordelen van dit soort glaspanelen is dat smartphonegebruikers niet het gevoel van harde scherpe randen krijgen, want deze 2.5D schermen voelen zacht en soepel aan.

Qua taaiheid en sterkte lijken ze echter op bijna alle andere typen platte schermen. Het is dan ook zeker iets dat jij graag op je smart gadget zou willen hebben. Over het algemeen helpen ze jou om een betere weergave op jouw tech apparaat te verkrijgen.

En hoe zit het met ‘Gorilla glass’? Welnu, 2.5D glas kan Gorilla Glass van Corning Inc. zijn of elk ander merk glas, al dan niet versterkt, zolang de randen maar iets gebogen en dunner zijn dan het midden van de glasplaat...

Waarom een 2.5D gehard glas protector

Door gehard glas te combineren met een hoogwaardige mobiele telefoon of smartwatch, kan jij deze een ultiem beveiligingsniveau aanbieden. Lees hieronder maar waarom jij het nodig hebt:

Het is duurzamer

Gehard glas is steviger dan kunststof schermbeschermers. Beschermers van gehard glas zijn krasbestendig en kunnen schokken absorberen wanneer jij jouw gadget met schermpje laat vallen.

Het ziet en voelt beter

Schermbeschermers van gehard glas lijken veelal op jouw daadwerkelijke telefoon- of horlogescherm. Jouw vinger glijdt gemakkelijker over een glazen beschermer dan één van plastic.

Zo’n glazen beschermer heeft ook geen invloed op de beeldkwaliteit, kleuren of schermscherpte. Beschermers van gehard glas zullen jouw zichtbaarheid buitenshuis niet verminderen.

Gemakkelijker schoon te maken

Omdat het glas is, is het gemakkelijk om vingerafdrukvet en olie van het scherm af te halen. Een zacht doekje kan heel gemakkelijk olie, vet, vuil en stof ervan verwijderen.

De 2.5D schermbeschermer hamvraag

Heb ik echt wel een schermbeschermer nodig? Nou, jij zal altijd profiteren van een extra beschermingslaag op je gadget. Bovendien is het veel eenvoudiger (en goedkoper) om een schermbeschermer te plaatsen dan het originele scherm te laten vervangen.

Het is snel, gemakkelijk te monteren en veilig! Bescherm jouw gadget nu ook extra goed met een 2.5D gehard glas schermprotector van Kabel-Mania voor de smartwatch en bij i-Mania voor andere typen gadgets, zoals smartphones.

gehard glas

https://www.i-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&dir=asc&order=price&q=gehard+glas