We zijn allemaal redelijk bekend met micro USB poorten. Ze zijn vaak te vinden aan de onderzijde van onze moderne smartphones en tablets om de batterij op te laden. Ze zijn evenzeer terug te vinden op een groot aantal andere apparaten. Maar veel mensen weten niet precies wat micro USB opladen eigenlijk doet, vooral als het gaat om snel opladen.

Wat is micro USB? Om volledig te begrijpen wat micro USB nou precies is, moet je allereerst de naam ‘USB’ begrijpen. USB staat voor Universal Serial Bus en een micro USB is een miniatuur USB aansluiting die je vaak aan het uiteinde van je smartphone of tablet oplaadsnoer vindt. Dit is het onderdeel dat wordt aangesloten op de micro USB poort van jouw smartphone of tablet.

Maar micro USB is een algemene term, want er zijn momenteel drie verschillende soorten micro USB connectors: micro A, micro B en Type C. Elk van deze kent kleine verschillende  kenmerken als het gaat om hun vorm, innerlijke werking en de snelheid waarmee elk kan presteren.

Alhoewel micro USB het meest gebruikt wordt voor het opladen van mobieltjes, is dit niet alleen beperkt tot smartphones. Met vrijwel elk huidig apparaat dat moet worden opgeladen (zoals bijvoorbeeld camera’s en GPS apparaten), zal jou opvallen dat die vaak ook een micro USB aansluiting gebruiken voor het opladen.

Je apparaten opladen tot de batterij volledig gevuld is neemt tijd in beslag. Vooral bij geavanceerdere apparaten met grotere batterijen kan dit vrij lang duren. Als zodanig zijn er allerlei verschillende snellaadtechnologieën ontstaan, met die van Qualcomm als één van de meest populaire opties.

Qualcomm beschikt over verschillende versies van zijn Quick Charge technologie, welke alsook verschillende reeksen snellaadtechnologie biedt. Allereerst hebt je Quick Charge, gevolgd door Quick Charge 2.0, Quick Charge 3.0 en meest recente Quick Charge 4 uitvoering.

Die interessante Quick Charge 4 technologie is beschikbaar voor smartphones met bijvoorbeeld een Snapdragon 835 processor aan boord en maakt met slechts vijf minuten opladen een batterijduur van 5 uur mogelijk!

Je hebt nu zelf kunnen lezen dat micro USB een zeer interessante technologie is. Het wordt niet alleen gebruikt voor het opladen van al jouw moderne apparaten, maar wordt eveneens  gebruikt voor het overbrengen van gegevens.

Door het micro USB uiteinde van de kabel op jouw telefoon aan te sluiten en de andere kant op de USB A connector van je laptop, kan jij allerlei soorten gegevens overbrengen. Of het nu gaat om foto’s, video’s, apps of jouw standaard dagelijkse werkbestanden.

Micro USB is absoluut een heel interessante technologie, ondanks dat het langzaam wordt vervangen door de veel geavanceerdere USB Type C technologie.

Heb jij een micro USB kabel nodig? Voor deze veel voorkomende aansluiting zit je hier bij Kabel-Mania.nl absoluut goed met al hun interessante top kwaliteit mogelijkheden!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=micro+USB

Via talkandroid.com