Er is momenteel een hoop gaande met betrekking tot de ontwikkeling van het coronavirus. Hierdoor is het voor sommigen moeilijk genoeg om zonder zorgen de dag door te komen. Mentaal welzijn is absoluut cruciaal en game play is tijdens onze sociale isolatie zeker iets wat veel mensen door deze spannende tijden heen kan brengen.

Hoe game play sociaal is

Het sociale aspect van gamen zorgt ervoor dat sociale verwijderingen iets gemakkelijker te hanteren zijn. Want zelfs de meest introverte personen onder ons hebben sociale interactie nodig.

Er zijn veel mogelijkheden om online sociaal te blijven. Games zoals PUBG en andere multiplayer-shooters bieden sommigen een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten. En er zijn natuurlijk ook tal van andere online gaming mogelijkheden om zo nieuwe vrienden te maken.

Het spelen van een online game, in een situatie waar wij ons nu in bevinden, is momenteel een goed idee, want veel mensen smachten er op dit moment naar vriendschap te vinden, of een gaming partnerschap te vormen, zelfs als zij nu vreemden van jou zijn.

Een game als ontstresser

Het is altijd grappig om te lezen hoe onderzoek naar videogames in de loop van de tijd verandert. Veel mensen, waaronder de gamers zelf, weten namelijk ook wel dat stress een onderdeel is van videogames.

Maar de stress die door gamen is ontstaan, is eigenlijk een positieve tool om stress te helpen beheersen. Door focus en stress te creëren binnen de game ervaring van een videospel, lijken externe zorgen erdoor een beetje beter beheersbaar.

En des te intenser de game is die jij speelt, des te groter de kans is dat die in jouw hersenen stress en opwinding veroorzaken.

Psychologische voordelen

Volgens wetenschappelijk onderzoek komen er drie belangrijke psychologische voordelen naar voren bij gamers die afhankelijk zijn van gaming als een creatieve en mentale uitlaatklep. Deze drie klinisch bewezen voordelen zijn onder meer autonomie, competentie en verwantschap.

Door zich tijdens het voltooien van een spel zelfvoorzienend en competent te voelen, voelen de hersenen zich namelijk ook meer op hun gemak. Socialiseren met anderen die van dezelfde game genieten, helpt over het algemeen mee om een directe ​​sociale verbintenis met hen op te bouwen.

Fundamentele behoefte

Phil Spencer, de huidige executive vice-president van Gaming bij Microsoft, Twitterde hierover het volgende: “Het is hartverwarmend om van zoveel individuen te vernemen, dat zij het gamen als een manier gebruiken om in deze tijden verbonden te blijven. Game play is namelijk een fundamentele menselijke behoefte.”

Er zijn daarnaast nog veel meer redenen op te noemen waarom videogames geweldig zijn voor stressvermindering. Een belangrijke reden is dat mensen hiermee geheel nieuwe werelden kunnen betreden om daarin voor een paar uur te kunnen ontsnappen aan de realiteit van hun dagelijkse bezigheden of toestanden.

Die simpele handeling om iets te doen dat jou afleidt van je problemen, is meer dan genoeg een reden om mensen te helpen van hun stress af te komen.

En of jij dit nu met games zoals Control, Call of Duty, Super Mario, Flow of Gris wil doen, dat maakt echt niet uit. Maar geniet zonder meer van deze super afleidende momenten om jou relaxter de dag door te laten komen. Wellicht kan Kabel-Mania je daar met wat play accessoires extra bij assisteren.

Wij wensen daarnaast iedereen zeer zeker een zo ontspannen mogelijke toekomst toe, zonder gezondheidsproblemen en een goed mentaal welzijn. Houd je taai, en dat is niet alleen tijdens het gamen!

play

Android box