Gaming is ‘big business’! De 2,7 miljard gamers die onze wereld rijk is zullen in 2020 ongeveer 159,3 miljard dollar aan games uitgeven. Deze markt zal tegen 2023 zelfs de 200 miljard dollar overtreffen! En dan hebben we het nog niet eens over alle game-accessoires, consoles et cetera die je ook nodig hebt om jouw spelervaring compleet te maken... 

De wereld zit momenteel nog steeds middenin de COVID-19 pandemie. In deze moeilijke en isolerende tijden is het gamen voor velen dan ook een middel tot escapisme en een tijdsverdrijvende activiteit geworden. 

De lockdown maatregelen van dit jaar waren één van de groeifactoren van een toegenomen interesse in gaming. Maar de lancering van de nieuwe generatie consoles die tegen het einde van dit jaar uit zullen komen, zullen echter ook een belangrijke factor zijn. 

Volgens een onderzoek zagen alle gamesegmenten een toename in betrokkenheid en inkomsten als gevolg van de COVID-19 maatregelen, maar het mobiel gamen kende de grootste stijging. In totaal zullen alle mobiele games in 2020 naar verwachting een omzet van 77,2 miljard dollar genereren, een groei van 13,3% op jaarbasis.

Het mobiele game segment 

Er zijn wel een paar redenen op te noemen waarom het mobiele game segment meer zal groeien dan zowel de pc als console gaming omgeving: 

  • Mobiel gamen heeft namelijk de laagste toetredingsdrempel: meer dan twee vijfde van de wereldbevolking bezit wel een smartphone, en veel mobiele titels zijn zelfs gratis te spelen
  • Het mobiele ontwikkelingsproces is minder complex en loopt daarom minder snel vertraging op door COVID-19 gerelateerde verstoringen of belemmeringen
  • Mobiel gamen als alternatief voor internet of pc café’s: dit is niet echt in NL van toepassing, maar de wereldwijde sluiting van deze café’s heeft ertoe geleid dat velen (tijdelijk) op mobiel gamen overstappen

Het game console segment 

De groei op de consolemarkt is aanzienlijk vertraagd in vergelijking met de populariteit in 2018. Maar de te verwachten nieuwe generatie gaming consoles plus de bijbehorende game content zullen essentieel zijn om een nieuwe groeifase in dat segment op gang te brengen.

Het pc gaming segment 

En dan is er uiteraard de pc gaming, die door 1,3 miljard spelers aangedreven wordt. Jaar op jaar zal deze met ongeveer 4,8% groeien tot 36,9 miljard dollar in 2020. Deze groei kan bijna volledig worden toegeschreven aan de lockdown maatregelen. 

Veel van de populairste game titels voor de pc staan al minstens drie jaar op de favorieten lijstjes, waarbij sommigen zelfs meer dan tien jaar populair blijven! 

Het pc ecosysteem is daarnaast ook veel sneller (van fysiek) naar digitaal overgeschakeld dan bij de game console, dus problemen van een fysieke distributie is (bijna) geen probleem meer voor een pc gamer. Er zijn namelijk tal van online game winkels beschikbaar. 

Online accessoires bestellen 

En gelukkig hoef je voor het kopen van de juiste gaming toebehoren voor jouw geliefde game ook niet meer het huis uit, want hier bij Kabel-Mania zijn allemaal top accessoires leverbaar. En mocht je het hier niet zo snel vinden, kijk dan even op de zuster-site i-Mania.nl want daar weten ze ook precies wat een gamers-hartje begeert! We wensen jou veel spelplezier! 

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=game

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=gaming 

Bron: newzoo