Als een auto liefhebber houd je niet alleen van autorijden, maar ben je daarnaast gepassioneerd door al het vakmanschap wat bij een auto hoort en ben jij zeker nieuwsgierig naar de techniek die bij ieder voertuig hoort.

Dat vooral mannen van high-performance voertuigen houden is een feit. Je zou kunnen beweren dat onze jongens altijd al bezig zijn geweest met de door testosteron aangedreven sportwagens.

De statistieken bevestigen zelfs dat kerels vooral dol zijn op flink wat paardenkrachten oftewel die geliefde PK’s!

En al deze stoere jongens investeren daarom het liefst in een auto die groot, snel en krachtig is... Zelfs als deze niet zo betaalbaar is...

Het mag duidelijk zijn dat mannen graag shoppen voor een fraaie auto, plus alles wat het met Kabel-Mania’s accessoires nog interessanter maakt!

De relatie die je met jouw auto hebt, is vaak ongeëvenaard en is veelal een heilige aanbidding. Maar wat zijn nou enkele redenen wat dit veroorzaakt? Lees het hier:

De auto maakt de ‘man’!

Veel mannen bewonderen niet alleen hun auto, maar rijden er ook heel graag mee. Autorijden is één van de manieren waarop mannen hun mannelijkheid flink kunnen showen. Al is dat in voor- en tegenspoed...

Veel mannen (maar alsook sommige vrouwen) maken een baby hun voertuig. Ze geven het een naam. Ze wassen en waxen hun auto’s net als dat ze hun pasgeboren baby ook zouden baden...

Een auto is niet enkel praktisch

Voor veel vrouwen is een auto een soort gemak en ze zijn veelal gericht op wat die auto voor hen kan doen. Veel mannen daarentegen, antropomorfiseren hun voertuigen. Ze zien hun auto als een bewust wezen met een unieke persoonlijkheid met hun eigen eigenaardigheden en behoeften...

Een auto zijn ontspannend

Volgens een BMW studie hebben mannen achter het stuur het gevoel dat ze niets te bewijzen hebben en zijn daarom volledig ontspannen tijdens het autorijden. Achter het stuur is één van de weinige plaatsen waar een man volledige controle kan hebben... Of waar hij op zijn minst het gevoel kan hebben  dat alles onder controle is...

Een auto is een statussymbool

Terwijl je al redelijk wat problemen kan ondervinden om jezelf te bewijzen in de zakenwereld, is een mooie snelle auto kopen relatief een wel heel eenvoudige manier om die sterk oordelende wereld te bewijzen dat jij waardevol bent!

Een auto is indrukwekkend

Mannen weten dat een auto niet alleen ontworpen is om indruk op hen te maken, maar vooral om indruk te maken op vrouwen! Het is interessant om te horen dat zoveel mensen denken dat auto’s echt iets voor mannen is, terwijl zoveel mannen juist een auto aanschaffen om te hopen dat juist vrouwen die leuk vindt.

En hoe zit het met al hun inspanningen? Nou, misschien is het niet helemaal tevergeefs. Uit een fascinerende studie onder zowel mannen als vrouwen bleek dat vrouwen inderdaad op een fysieke manier reageren op het geluid van een krachtige sportwagen die zijn motor flink laat grommen!

Voor de meeste mannen is een auto een verlengstuk van hun ego. En het is een stuk ego die heel snel aanpasbaar is, ondanks dat dit vaak bij veel andere dingen in het leven van een man misschien niet zo mag zijn.

Kabel-Mania levert al die mannen, maar ook vrouwelijke auto liefhebsters graag de nodige gadgets om hun mobiele leven op wielen zo aangenaam en high-tech mogelijk te maken. Vroem vroem hier maar even langs op de site voor wat we allemaal aan jou kunnen leveren.

auto

Bevat info van montway