Foto’s spelen een belangrijke rol in ieders leven: ze verbinden ons met ons verleden, ze herinneren ons aan mensen, plaatsen, gevoelens en verhalen. Plus ze kunnen ons helpen te weten wie we zijn. Het is dan ook niet vreemd dat we ze zo vaak terugvinden in digitale fotolijstjes. 

Wij van Kabel-Mania hebben hier een aantal belangrijke punten opgeschreven om het belang van prachtige foto’s in jouw digitale fotolijstjes te accentueren.

Elke foto die je ziet, vertelt een eigen verhaal 

Stel je eens voor dat iemand jou een verhaal kan vertellen in een fractie van een seconde? Wij geloven namelijk dat een foto deze buitengewone kracht bezit. Elke krachtige foto biedt haar eigen universum en een andere dimensie. Een enkele klik met een camera kan dan ook het ‘onvertelde verhaal’ snel ontvouwen. Daarom zeggen we ook wel: “Een foto zegt meer dan duizend woorden”.

Jouw foto’s kunnen je therapeut zijn 

We hebben allemaal soms wat fijne visuele prikkels nodig om aan de dagelijkse chaos te ontsnappen. Iets therapeutisch en tevens een tijdelijke afleiding. Sommige mensen houden een dagboek bij, brengen hun geest daarmee tot rust en houden een verslag bij van zichzelf en hun verbinding met de wereld om hen heen. 

Maar voor meer visueel ingestelde mensen kan het creëren van kunst door de lens van een camera een verademing zijn. De creativiteit en kunst die dit met zich mee brengt is al heilzaam op zich, maar het aanschouwen van wat er gefotografeerd is werkt alsook behoorlijk therapeutisch.

Fotografie is een kunst 

Kunst is een uitdrukking van de creativiteit en verbeeldingskracht van een mens. Mensen hebben de oerhonger om kunst te creëren, kunst die expressie vertelt en kunst die ons in staat stelt om ons van binnenuit met de wereld te verbinden. De presentatie van een visueel verhaal door jouw camera is dan ook prachtig om via digitale fotolijstjes te presenteren.

Foto’s bewaren herinneringen 

Een foto is een unieke afbeelding van iets met betekenis. Een foto is krachtig genoeg om jou aan een evenement of gelegenheid te herinneren. Herinneringen die verloren waren gegaan, komen er al snel weer mee naar boven. 

Een herinnering is op zichzelf iets moois. Je bent namelijk slechts één gedachte verwijderd van bijvoorbeeld een eigen moment via een foto te herbeleven of op dit moment een foto te maken die je later prachtig als een speciale herinneringen terug te zien in jouw digitale fotolijstjes, om zo alles zo nog een keer te beleven.

Met foto’s kunnen we onze wereld gemakkelijker delen 

Foto’s zijn zoveel meer dan enkel een simpele opname. Fotografie brengt namelijk het verlangen naar voren om wat wij mooi en interessant vinden met anderen te delen. Iedereen deelt graag hun persoonlijke, gepassioneerde en soms eigenzinnige kijk op de wereld om hen heen. Onze foto’s kunnen ander geïnteresseerden al heel vlot in ons leven betrekken. Hoe krachtig is dat wel niet?

Een bijzonder krachtige visuele taal! 

Fotografie is een bijzonder krachtige visuele taal die tot onze emoties spreekt. Het stelt ons in staat ons eigen verhaal te vertellen en anderen onze omlijsting van de wereld om ons heen te laten zien. Daarom is het ook zo fijn dat Kabel-Mania digitale fotolijstjes heeft om jou en jouw omgeving hier optimaal van te kunnen laten genieten! 

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=fotolijstjes 

Bronnen: o.a. photoshootgoals & digital-photography-school