Het duurt meestal niet zo lang voordat het opslaggeheugen in jouw computer vol is, dus een externe schijf of andere external storage van Kabel-Mania kan dan al snel de extra ruimte aanleveren die nodig is om al jouw digitale content op te slaan. 

Ondanks de toename van het aantal cloudgebaseerde opslagoplossingen dat er momenteel beschikbaar is, willen we hier toch graag even bespreken hoe een externe geheugenopslag apparaat nog steeds diverse nuttige toepassingen heeft.

Wat is external storage? 

Een extern opslagapparaat, ook wel hulpgeheugen en secundair geheugen genoemd, is een apparaat dat alle adresseerbare gegevensopslag bevat die zich niet in de computer zelf bevindt. Een extern opslagapparaat is toegankelijk via een bekabelde of draadloze aansluiting. 

Deze externe opslag stelt gebruikers in staat om tegen relatief lage kosten diverse data op te slaan. Het vergroot zo heel handig de opslagcapaciteit van een computer zonder het systeem te hoeven openen. 

Externe opslag wordt vaak gebruikt om allerlei gegevens op te slaan die minder vaak door applicaties gebruikt worden die op een desktop PC, laptop, server of mobiel apparaat draaien, zoals een Android of iOS smartphone of tablet. 

Voor PC’s bestaat de external storage vaak uit stationaire of draagbare harde schijven (HDD’s) of solid state drives (SSD’s) die in de meeste gevallen via een USB verbinding aangesloten zijn. 

Ultra compacte en verwijderbare (OTG) USB flash drives en (micro) SD kaarten voor smartphones, tablets, camera’s enzovoort worden alsook veelvuldig gebruikt en zijn voorbeelden van heel draagbare en verwijderbare externe opslagapparaten in een heel klein formaat.

Waarom je graag external storage wilt gebruiken

Als jij over een externe harde schijf of SSD drive beschikt, dan kan je heel gemakkelijk op elk gewenst moment een back-up van al jouw gegevens op je computer of laptop maken. Het is zeer verstandig of zelfs cruciaal om van alle belangrijke gegevens of programma’s die jij nodig hebt een back-up te hebben om zo te voorkomen dat je iets belangrijks verliest, zoals bij een computer crash of schade door een virus.

Behoud altijd het eigendom van jouw gegevens 

Als jij een back-up van alle gegevens op jouw computer op een externe harde schijf maakt, dan behoudt je tevens altijd zelf het eigendom van deze foto’s, documenten en video’s. 

Veel mensen zullen denken dat dit nog steeds het geval is wanneer ze diensten zoals Google Drive gebruiken, maar bij het lezen van de kleine lettertjes zal jij je realiseren dat dit niet altijd het geval is. 

Want wanneer jij al deze informatie uploadt naar de online servers, kan het bedrijf dat eigenaar van deze cloudservice is jouw gegevens op verschillende manieren gebruiken om welke reden dan ook...

Toegang tot gegevens wanneer je offline bent 

Met een externe schijf heb je veel meer draagbaarheid en toegang tot alles op jouw computer, zelfs wanneer je niet online bent. Dit komt doordat de omvang van een extern opslagapparaat een stuk compacter is dan vroeger. 

Bent jij ook op zoek naar de beste externe opslagoplossing? Kijk dan op onze Kabel-Mania site om ons volledige assortiment van external storage producten te bekijken. 

COMPUTER & NETWORKING EXTERNAL STORAGE

Bronnen: searchstorage.techtarget & mymemory