In dit belangrijke blogbericht stellen wij van Kabel-Mania jou voor dat jij eens goed nadenkt over het belang van het veilig houden van jouw persoonlijke gegevens. We suggereren heel simpel wat jij kan doen om al jouw mogelijk gevoelige privé gegevens uit handen van ongewenste personen te houden. Encryptie of encryption is daarbij een onmisbare tool!

Wat is encryptie

Encryption of te wel versleuteling is het proces waarbij persoonlijke gegevens beschermd worden  door een ‘geheime code’ te gebruiken om het dusdanig te versleutelen en beveiligen opdat het niet gelezen kan worden door iemand die de codesleutel niet heeft.

Tegenwoordig worden grote hoeveelheden persoonlijke informatie online en op de PC beheerd, plus veelal opgeslagen in de cloud of op servers met een voortdurende verbinding met internet.

Het is al bijna onmogelijk om zaken te doen, zonder dat belangrijke persoonlijke gegevens in één of ander computersysteem in een netwerk terechtkomen. Daarom is het belangrijk dat jij al die gegevens privé kan houden door middel van encryptie.

Vingerafdruk verificatie

Het is bewezen dat op biometrie gebaseerde beveiliging, zoals vingerafdrukverificatie, zowel veiliger als gemakkelijker is dan wachtwoorden.

Daarom is het prettig om te weten dat Kabel-Mania USB geheugen sticks aanbiedt met vingerafdrukdetectie. Dit is niet alleen handig om jouw mobiele opslag geheugen aangenaam te beschermen, maar is ook nog eens heel handig in het gebruik.

Pincode

Wil jij echter liever met een persoonlijke pincode werken en dit combineren met een externe harde schijf? Welnu, de super veilige en betrouwbare Netac K588 harddrive serie maakt dit ideaal mogelijk!

Kortom, in een tijd van groeiende bezorgdheid over mobiele beveiliging zijn beveiligingsmaatregelen zoals biometrie ideaal om al jouw persoonlijke of belangrijke bedrijfsgegevens beter te beschermen.

En deze biometrische authenticatietechnologie maakt het eenvoudiger voor iedereen om veilig toegang te krijgen tot allerlei documenten.

Ideaal en veilig

De vingerafdruk sensoren van Kabel-Mania op hun USB producten bieden een ideale beveiliging met veel bedieningsgemak en een snelle authenticatie. Dus ben jij ook op zoek naar een veilige encryption via USB encryptie tools? Kabel-Mania houdt je data-vol leven wel veilig!

Encryptie

Encryption

Bronnen: Info van Norton, Genetec en Synaptics