Na vijf jaar is Nederland nog steeds de koning te rijk met Willem-Alexander, alvolgens de jaarlijkse terugkomende Koningsdag-enquête van Ipsos, welke uitgevoerd wordt in opdracht van de NOS. Na vijf jaar koningschap is Nederland met een grote meerderheid van 73 procent zeer tevreden over het functioneren van onze koning Willem-Alexander. Een kwart van de mensen vindt zelfs dat hij het inmiddels beter doet dan zijn moeder Beatrix,.

Op de open vraag wat mensen het meest waarderen in koning Willem-Alexander komt naast ‘menselijkheid’, ook ‘spontaniteit’ en ‘openheid’ naar voren. Ook vinden Nederlanders dat hij ‘gewoon’ en ‘benaderbaar’ is. Fijn voor onze Willem-Alexander is tevens dat zijn koninklijke meissie èn koningin Máxima ook op veel waardering kan rekenen. Driekwart van de Nederlanders is heel tevreden over de manier waarop zij haar rol naast de koning vervult.

‘Hij is de koning te rijk’ is het spreekwoord dat aangeeft dat iemand zich heel gelukkig voelt. Wellicht is het afgeleid van het feit dat een koning zowel zijn eigen rijk heeft als dat hij rijk is dankzij zijn bezittingen. Maar denk jij ook dat je je gelukkig voelt dankzij al dit bezit? Zal onze koning Willem Alexander zich op 27 april dan ook gelukkiger voelen dan jij?

Gelukkig hoef je geen koning te zijn om je de koning te rijk te voelen. Het blijkt echter dat heel veel mensen zich dat wel afvragen. Via Google geeft iemand als mogelijke verklaring dat ‘rijk’ in deze context uitgelegd kan worden als koninkrijk, de plek waar een koning zich thuis voelt. Vergelijkbaar het maar ‘als een vis in het water’.

De bekende Van Dale geeft als alternatief voor deze uitdrukking: de keizer te rijk zijn, de prins te rijk zijn, en de hemel te rijk zijn. Als je vervolgens verder Googled dan kom je er waarschijnlijk ook achter dat de zegswijze vroeger net even iets anders was. Zo staat in een artikel uit 1887 in de Tilburgsche Courant de uitdrukking: ‘Den koning te rijk af zijn.’ Dus net zoals je een voetbalverdediger te snel af kan zijn, of een docent te slim af kan zijn, zo kan jij ook de koning te rijk af zijn, of te wel: je voelt je rijker dan de koning!

Voel jezelf dus ook de koning te rijk. Geniet van de lekkere zon, je rust en misschien van het unieke uitzicht op zee en eilanden als je lekker op pad bent. Maar doe dit dan wel samen met een easy travel bag van Kabel-Mania.nl, want deze heel fijn gevulde laptop tas wordt geleverd met een ultra handige set van accessoires.

Zo voelt die laptop van jou zich de hemel te rijk, wanneer jij hem prinsheerlijk gebruiken kan met die bijgeleverde mini optische muis, hub, nummeriek toetsenbord en een oprolbaar ethernet kabeltje!

De hemel te rijk zijn, voel je je al snel met zo’n unieke easy travel bag van Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/travel-easy-kabel-bag.html

Zie ook: https://nos.nl/artikel/2229251-na-vijf-jaar-de-koning-te-rijk-met-willem-alexander.html